Brez milosti

FOTO: Belgijsko ovčarko privezala za kamen in jo živo vrgla v reko. Rešila jo je mimoidoča, policija prijela dva osumljenca

R.T.
8. 1. 2020, 11.57
Posodobljeno: 8. 1. 2020, 11.57
Deli članek:

V ponedeljek popoldne sta mimoidoči med sprehodom v reki opazili psa, takoj sta se podvizali. To pa je epilog zgodbe, ki bi lahko bila tragična za štirinožca.

Facebook
Bello je rešila mimoidoča.

Jane Harper se je v ponedeljek popoldne sprehajala v vasi Farndon, ki se nahaja v britanskem okrožju Nottinghamshire. Prijateljica, ki je bila z njo jo je v nekem trenutku opozorila, da v reki Trent vidi psa. Harperjeva je mislila, da je pes mrtev, dokler uboga žival ni trenila z očmi. Jane ni pomislila na svojo varnost, pognala se je v mrzlo vodo in skušala dvigniti nesrečnega štirinožca, a na žalost ni šlo. "Voda je bila tako motna, nisem je mogla potegniti ven. Potem sem videla, da ima okoli noge privezan povodec, na drugi strani modre vrvi pa je bilo nekaj, kar jo je vleklo dol," je povedala pogumna Harperjeva in dodala: "Ne vem, koliko časa je bila v vodi, a zagotovo ne bi zdržala dlje. Bilo je tako kruto". 

Pogumni mimoidoči je naposled le uspelo rešiti psa, ki je imel okoli noge privezan velik kamen. Izkazalo se je, da je bila žival čipirana leta 2010 in da gre pravzaprav za psico z imenom Bella. 

Bella je že v veterinarski oskrbi. Čeprav je še vedno šibkega zdravja, veterinarji pričakujejo, da si bo opomogla. 

Tamkajšnja policija je medtem sporočila, da je zaradi suma zlorabe živali prijela 31-letno žensko in 32-letnega moškega. Policisti sicer še zbirajo obvestila, preiskava pa je v teku.