Sedemmesečnega dečka sta v vozičku na na balkonu pustila kar pet ur. V vzhodni regiji Khabarovsk, kjer je prišlo do tragedije, pa so se temperature takrat spustile na minus 7 stopinj Celzija. Razlog? Želela sta, da bi otrok spal na svežem zraku, poročajo lokalni ruski mediji. V preliminarnem poročilu po podatkih ruske spletne strani Lenta piše, da je otrok res umrl zaradi podhladitve. 

Iz tamkajšnjega ministrstva za zdravje so kasneje sporočili, da naj starši ne puščajo zunaj otrok brez nadzora. "Vedno morate vedeti kje in s kom je vaš otrok," so sporočili in izpostavili: "Ne odkorakajte stran, če vidite otroka v nevarnosti - pozimi lahko otrok, ki je izgubljen ali poškodovan na ulici hitro postane žrtev nizkih temperatur". Prav tako so navedli, da je v Khabarovsku vedno več otrok, ki so žrtve zanemarjanja in malomarnosti staršev.

Kot poroča BBC, v državah z hladnejšim podnebjem ni nič nenavadnega, da starši otroke izpostavljajo mrazu. Spanje zunaj, tudi med zimskim obdobjem, naj bi otrokom ojačalo imunski sistem, so prepričani. Starši v nekaterih nordijskih državah, kot sta Finska in Norveška verjamejo, da njihovi otroci pod milim nebom spijo bolje in dlje.