Bežal pred policisti

25-letni norec po mariborskih cestah sejal strah in se igral z življenji

S.R.
7. 1. 2020, 11.31
Posodobljeno: 7. 1. 2020, 11.35
Deli članek:

Vožnja tega divjaka, ki je kljub mladosti že star znanec policije, bi se kaj kmalu lahko končala tragično.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Policisti so imeli tega 25-letnika iz okolice Maribora že večkrat v primežu. Zasegli so mu že več vozil, za volane katerih je sedel brez vozniškega dovoljenja, praviloma pa so bili tudi neregistrirana. Zdaj je znova pustošil po cestah v širši okolici Maribora.

Policisti policijske postaje Rače so ga 3. januarja ob približno 9. uri zjutraj opazili, kako drvi po Ptujski cesti v naselju Miklavž na Dravskem polju. Na vozilu, kot mu je v navadi, ni imel nameščenih registrskih tablic. Policista sta ga poskušala ustaviti, a mu je bilo za njune znake malo mar. Stopil je na plin in se pognal proti Mariboru, pri čemer je skozi naselje Miklavž drvel s hitrostjo več kot 100 kilometrov na uro, sporoča tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl. Noga je bila težka, glava pa drzna, zato je prehiteval vse, kar je dohitel, tudi daljšo kolono. Skozi krožišče se je zakadil kar po levi strani in nadaljeval proti štajerski prestolnici. Na Ptujski cesti cesti, kjer je znova prehiteval, je s ceste zrinil nasproti vozeče vozilo, s katerim sta se oplazila, a bi kaj kmalu lahko prišlo do tragedije, čelno trčenje je namreč s spretnim manevrom preprečil voznik nasproti vozečega avtomobila. Tudi to ga ni ustavilo, ustavile ga niso niti rdeče luči, promet in krožišča v Mariboru, a mu je nato končno zmanjkalo sreče. Hitrost je bila namreč prevelika, ko je zavil na parkirni prostor v smeri Domnove ulice, kjer na koncu uvoza do parkirnih boksov ni uspel ustaviti oziroma zaviti. Čez dvignjen robnik je zletel na zelenico, kjer je oplazil deblo manjšega okrasnega drevesa in bočno trčil v kovinski drog s prometnima ogledaloma. Ni se še vdal, zapeljal je čez pločnik in nadaljeval po Dobravski ulici, kjer je nato vozilo zapustil in jo s kraja ucvrl peš. Policisti so ga izsledili in ugotovili, da ni bil pijan, a je bil pod vplivom opojnih substanc.

Z vsemi kršitvami, vključno s povzročitvijo kar dveh prometnih nesreč in vsesplošnim ogrožanjem drugih udeležencev v prometu, si je prislužil ovadbo na pristojno tožilstvo. Ostal je tudi brez tega vozila.