JAGODNI IZBOR

Pijan v lisicah z glavo butal ob stene policijske marice

S.S.
6. 1. 2020, 21.28
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Bobo
Fotografija je simbolična.

10 V okolici Ribnice so policisti obravnavali vlom v počitniško hišico. Lastnik pogreša štedilnik, plinsko jeklenko, posodo in avtomobilsko prikolico. Škode je za 2000 evrov.

9 Na Ankaranski ulici v Kopru je neznanec z močno petardo razstrelil paketomat, avtomat s prigrizki in avtomat s predplačniškimi telefoni. Bandit je ukradel več telefonov in prigrizkov, eksplozija pa je poškodovala tudi v bližini parkiran avtomobil.

8 Na Lazaretu je nekdo iz zapuščenega objekta ukradel približno 100 metrov okrasnih lučk ter povzročil za 1800 evrov škode.

7 V Hruševju je nekdo vlomil v prostore osnovne šole, premetal notranjost, poškodoval pohištvo, ukradel pa nekaj sokov in sladkarij.

6 V okolici Domžal so policisti obravnavali vlom v sakralni objekt. Pogrešajo več tisoč evrov vredne lesene kipce.

5 Blejski policisti so oglobili mladoletnika, ki se je pijan znašal nad nemočnimi obcestnimi količki in cvetličnimi koriti.

4 V okolici Kamnika je neznani storilec vlomil v vrtno lopo. Lastnik pogreša meso, škodo pa ocenjuje na 1700 evrov.

3 Na Otočcu so policisti napisali plačilni nalog moškemu, ki je lažno prijavil, da ga doma pretepa in z nožem napada žena. Nekoliko pozneje pa so taistega možakarja, ki je bil očitno pod vplivom alkohola, zaradi vpitja, prepiranja, razbijanja in groženj vklenili in ga pridržali.

2 V Rakovniku pri Birčni vasi so lopovi kmetu s pašnika ukradli ovna, tri breje ovce in jagnje. Škode je za več sto evrov.

1 V okolici Rake pri Krškem so policisti posredovali zoper pijanega kršitelja javnega reda in miru, ki je norel tudi ob prihodu patrulje, zaradi česar so ga olisičili. A 30-letni domačin še naprej ni dal miru in je z glavo butal v stene marice, se lažje poškodoval, po zdravniškem pregledu pa je do iztreznitve ostal v pridržanju.