Groza v Postojni

Poskus uboja: na vrata je potrkal pod pretvezo, da je poštar, nato je brutalno napadel ...

S.R.
24. 12. 2019, 13.55
Posodobljeno: 24. 12. 2019, 14.17
Deli članek:

Mama mu je odprla vrata, nato jo je onesposobil in se surovo znesel nad njenim sinom.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Koprski kriminalisti in postojnski policisti zbirajo obvestila in dokaze o obstoju suma, da je 48-letni moški z območja Postojne v petek poskušal ubiti 45-letnega Postojnčana, sicer svojega znanca. Doslej so ugotovili, da je 48-letnik v popoldanskih urah prispel na dom oškodovanca, s katerim imata še iz preteklosti določene spore. Pod pretvezo, da je poštar, je dosegel, da mu je tam stanujoča mati znanca odprla vrata hiše, sporočajo pri PU Koper. Sledil je brutalen napad.

Mamo je najprej z uporabo solzilca onesposobil, njenega sina, torej 45-letnega znanca, ki je v tem trenutku v pritličje pritekel po stopnišču, pa je z nevarnim predmetom surovo napadel. 45-letnik je v napadu utrpel več presekanin in vreznin po predelu glave, zaradi česar so ga hudo poškodovanega z reševalnim vozilom prepeljali v ljubljanski klinični center. 

Kriminalisti so 48-letnega napadalca zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja v ponedeljek v popoldanskih urah aretirali in s kazensko ovadbo nemudoma privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru. Ta je zoper njega odredil pripor. Za kaznivo dejanje poskusa umora je predvidena zaporna kazen v višini od 5 do 15 let.