Drama v Kopru

Na policijsko postajo po prijatelja, tam je terjal pojasnila, se slekel in v kehi pristal še sam

S.R.
24. 12. 2019, 13.38
Posodobljeno: 24. 12. 2019, 13.53
Deli članek:

Nezadovoljen nad kaznijo in tem, da so mu policisti odvlekli prijatelja, je želel račune poravnati na policijski postaji.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

Včeraj malo pred 20 so morali policisti posredovati zaradi kršitve javnega reda in miru v enem od lokalov v Kopru. Pri tem so 42-letnemu moškemu, ki se je nedostojno vedel do gostov in osebja, izdali plačilni nalog. Kot pojasnjujejo pri PU Koper, se je v postopek nato vmešal njegov 53-letni prijatelj, ki mu je bilo malo mar za ukaze policistov. Ni šlo drugače, kot da zanj odredijo pridržanje, zato so ga odvlekli na postajo.

Eno uro pozneje se je na koprski policijski postaj znašel tudi 42-letnik, ki je pred tem odnesel le s plačilnim nalogom. Želel je, da se izpusti njegovega prijatelja, prav tako tako je terjal pojasnila, zakaj so ga oglobili. Začel je vpiti in žaliti policiste, prostorov policijske postaje pa ni želel zapustiti. Kljub opozorilom je nadaljeval z razgrajanjem, policiste je nato pozval še k pretepu, pri čemer se je tudi slekel in enega od njih odrinil. Policisti so morali uporabiti prisilna sredstva, nato so na varno spravili še njega.

Družinski spor

Za koprske policiste, ko so opravili s prejšnjima utrgancema, noči še ni bilo konec. Malo pred 22. uro so morali posredovati v stanovanju, kjer se je pijan 34-letni moški po sporu znesel nad 52-letnim sorodnikom in 43-letno sorodnico. Sorodnico je odrinil in pljunil, moškega pa prijel za vrat in ga poskušal udariti. Ob prihodu patrulje se ni umiril, med postopkom pa je dvakrat odrinil tudi policista. Ker ni kazalo, da bo prenehal, so ga morali pridržati. Prejel je tudi predbožično darilo. Plačilni nalog.