Črna kronika

FOTO: Njegove dele telesa našli v aligatorjevem želodcu, umrl zaradi nečesa drugega

R.T.
13. 12. 2019, 20.09
Posodobljeno: 13. 12. 2019, 21.35
Deli članek:

Posmrtne ostanke 45-letnega Michaela Forda iz Floride so našli v želodcu skoraj 150-kilogramskega aligatorja. Obdukcija pa je pokazala, moški le ni umrl zaradi napada ogromnega plazilca.

Polk County Sheriff's Office
Aligatorja so ulovili in ubili.

Fordove ostanke so 28. junija našli na tleh rudnika fosfatov v floridskem okrožju Polk. V bližini so opazili velikega aligatorja, ki je imel v gobcu človeški del telesa. Floridska komisija za divje živali je plazilca ujela in ubila. V želodcu aligatorja, ki je v dolžino meril več kot tri metre in pol, tehtal pa več kot 150 kilogramov, so našli Fordovo roko in nogo.

Polk County Sheriff's Office
Michael Ford

Šerif omenjenega okrožja, je že takrat menil, da moškega žival ni napadla, temveč je ta umrl, preden je pristal v želodcu aligatorja. Izsledki obdukcije so pokazali, da je vzrok smrti zastrupitev z metafetamini, do amputacij pa je prišlo po smrti. “Udi so bili slabo prekrvavaljeni, da bi lahko govorili o amputaciji, medtem ko je bila žrtev še živa,” so sporočili mrliški ogledniki.

Fordovo truplo so našli golo, oblačil ni bilo niti blizu njegovega vozila, niti na kraju nesreče. V evidenci pogrešanih oseb je bil štiri dni, preden so odkrili njegove posmrtne ostanke. 

Forda so že leta 2018 obsodili zaradi posedovanja prepovedanih substanc, le deset dni, preden so ga našli mrtvega, pa so ga aretirali zaradi vloma in tatvine avtomobila. Izpustili so ga, potem ko je poravnal šest tisoč dolarjev varščine.