Namazan jezik in lepljivi prsti

Samooklicane maserke so si v Izoli za tarče izbirale starejše občane

S.R.
13. 12. 2019, 14.44
Posodobljeno: 13. 12. 2019, 14.46
Deli članek:

Izolski policisti so v zadnjem času obravnavali več kaznivih dejanj velikih tatvin, ki so jih storilke izvrševale na posebej predrzen način.

Dolenjski List
Fotografija je simbolična.

Iz PU Koper pojasnjujejo, da so od julija do decembra hodile po izolskih blokih, motrile in si izbirale "ustrezne" tarče. To so bili predvsem starejši občani, pri čemer je bila najmlajša žrtev stara 76, najstarejša pa 99 let. Pod pretvezo, da prihajajo iz centra za socialno delo oziroma da so zadeli nagradno masažo, so jih prepričale, da jih spustijo v stanovanje. Nato so jih z manjšimi masažnimi aparati masirale in jih tako za krajši čas zamotile, pajdašica pa so v tem času plenile. Na prste sta se jim lepila zlasti nakit in denar.

28. novembra je plenilsko kariero ene med njimi začasno prekinil pozoren Koprčan, ki na parkirišču med blokoma na Ulici Vena Pilona v Kopru opazil tri ženske, ki so po stanovanjih prodajale prte, o čemer je obvestil policijo. Policisti so hitro posumili, da izvajajo točno te lopovščine. Z vsemi so opravili policijski postopek in pri eni dejansko zasegli masažni aparat. Pozneje so na podlagi prepoznave po fotografijah tudi potrdili, da gre za "izolsko" tatico, 65-letno Zagrebčanko, ki je sodelovala pri vseh tovrstnih kaznivih dejanjih na območju Izole. Zoper njo in še dve neznani sostorilki bodo podali kazensko ovadbo.

Ne nasedajte!

Policisti državljane znova opozarjajo na previdnost in samozaščito: "Opozorite svoje prijatelje, starše, babice in dedke, sosede ... naj v stanovanje ne spuščajo nikogar, ki ga ne poznajo, prav tako naj ne nasedajo neznanim ženskam (pa tudi moškim ne), da so dobitniki nagradnih masaž oziroma da prihajajo iz različnih zdravstvenih ustanov. V kolikor pa se vam zgodi, da vas okradejo, pokličite takoj na 113 ali anonimni telefon 080 1200 in policistom povejte čim več podatkov o osebah, vozilih ipd."