Smrtne grožnje in fizični obračuni

Nasilništvo in orožje: 29-letnik mami svojega 16-letnega dekleta pištolo prislonil ob glavo

Boris Blaić / Dolenjski list
14. 12. 2019, 07.55
Deli članek:

Policisti ga že poznajo, saj naj bi bil vodja kriminalne združbe, ki je čez slovensko-hrvaško mejo tihotapila ljudi. Obtožnica za ta dejanja je še v pripravi.

B.B.
Jetona Zumerija so na krško sodišče pripeljali iz pripora v Novem mestu, vklenjen pa je ostal tudi med obravnavo.

O tem, da Zumeri opazuje hišo, je mama 16-letnice povedala tudi policiji, od koder je dobila odgovor, da ne morejo ukrepati, dokler ne bo kaj resnega. 

V petek se je zaradi očitkov o nasilništvu in posedovanju orožja, ki posameznikom ni dovoljeno, na krškem okrožnem sodišču začela glavna obravnava proti Jetonu Zumeriju. Za kaznivo dejanje nasilništva je zagrožena kazen do dveh let zapora, za nedovoljen promet orožja pa zapor od šestih mesecev do petih let. Tožilstvo 29-letniku iz Velikega Podloga očita, da je v času med letošnjim aprilom in 28. junijem večkrat grdo, ponižujoče in boleče ravnal s svojim nekdanjim dekletom, 16-letnico iz okolice Rake, s pištolo pa naj bi grozil tudi njeni družini. Večkrat je iz daljave tudi opazoval njihovo hišo in prihajal na dvorišče, kjer je nadlegoval tudi dekletovo mamo. Tako se je na dvorišče pripeljal tudi 25. junija. Hotel je vstopiti v hišo, kjer se je skrivalo preplašeno dekle, a mama tega ni dovolila. Na dvorišče je takrat prišel tudi dekletov oče, Zumeri pa naj bi začel groziti, da bo vse pobil, in je iz torbice potegnil celo manjšo srebrno pištolo ter začel mahati z njo. Tri dni kasneje po kopici novih klicev in sporočil se je Zumeri ponovno pripeljal na dvorišče in agresivno ustavil pred hišo. Dekletova mama ga je začela odganjati, rekla mu je, da bo poklicala policijo, on pa ji je strgal telefon iz rok in vzel iz torbice veliko črno pištolo, jo repetiral, ji jo nastavil na glavo in grozil, da jo bo ubil. Dekletov oče je Zumerija nekako uspel umiriti, kmalu zatem pa se je na prizorišče pripeljala policija, ki je Zumeriju odvzela prostost.

RANJEN MOŠKI PONOS

Moški (29) naj bi pištolo nabavil na črnem trgu, saj se je bal, da ga želijo kriminalne združbe v Sloveniji ubiti, dobil pa naj bi tudi informacijo, da ga imajo namen ugrabiti.

Zumeri je v svojem zagovoru v preiskavi povedal, da je v tistem času dekle večkrat zapustil, a se potem, ker je jokala, vsakič vrnil k njej, na koncu pa je ona zapustila njega. Ker se ni več odzivala na njegove klice in sporočila, je bil prizadet njegov moški ponos, kar ga je zelo ujezilo, zaradi česar je tudi pošiljal grozilna sporočila. Ko je prihajal k njeni hiši, trdi Zumeri, pištole ni imel, pri sebi naj bi jo imel le med zadnjim obiskom, ki se je končal z aretacijo. Potrdil je, da je imel pri svojem zadnjem obisku dekletove družine pištolo res pri sebi, a ne zaradi njih. Zanikal je tudi, da bi komur koli grozil s pištolo, čeprav je policija to nato repetirano našla v njegovi torbici. Zumerijevo nekdanje dekle je pojasnilo, da je z njim prekinilo odnos, ker ji je grozil in jo ustrahoval, njena mama pa je potrdila, da je bil Zumeri po koncu razmerja vsaj 20-krat pri njihovi hiši, kjer je želel govoriti z njeno hčerko, ki pa se je skrivala pred njim.