Na kraju 160 reševalcev

FOTO: V siloviti eksploziji v Nemčiji umrla ena oseba, najmanj 25 je poškodovanih

S.R.
13. 12. 2019, 10.33
Posodobljeno: 13. 12. 2019, 11.57
Deli članek:

Prebivalce Blankenburga na vzhodu Nemčije je zjutraj pretresla silovita eksplozija, ki je odjeknila v eni od večnadstropnih zgradb. Umrla je ena oseba, najmanj 25 pa je poškodovanih.

Polizei Magdeburg
Posledice eksplozije v Blankenburgu.

V petnadstropni zgradbi v nemškem mestu Blankenburg s približno 22.000 prebivalci je danes ob približno 9. uri odjeknila silovita eksplozija. Po navedbah policije je na kraju umrla ena oseba, domnevno gre za stanovalca v stanovanju, v katerem je prišlo do eksplozije. Zaenkrat še ni znano, ali gre za moškega ali žensko. Najmanj 25 oseb se je v nesreči poškodovalo. Nekaj časa so eno pogrešali eno osebo, a zdaj ni več pogrešan nihče. 

Na kraju posredujejo številne reševalne službe. Po navedbah nemških medijev je na prizorišču kar 160 gasilcev in reševalcev, poškodovane pa v bolnišnice prevažajo tudi s helikopterji. 

Iz zgradbe so že evakuirali vse ljudi, izpraznili so tudi vrtec in šolo, ki se nahajata v bližini, območje pa so zaprli. Vse kaže, da je šlo za eksplozijo plina v stanovanju v prvem nadstropju, poroča focus.de.