Vžig na daljavo

Avto brez voznika usodno stisnil 21-letnika

R.T.
12. 12. 2019, 18.01
Posodobljeno: 12. 12. 2019, 18.18
Deli članek:

Tragedija se je zgodila, ko je 21-letni Michael Kosanovich iz New Yorka minuli petek stal med dvema parkiranima avtomobiloma.

Legacy.com
Michael Kosanovich

Vsakdanja situacija, povsem nenevarna. Mladenič je bil na parkirišču v newyorški četrti Queens. Stal je med dvema stoječima, parkiranima avtomobiloma. V tistem trenutku se je eden od avtov, Lexus letnik 2002, premaknil, čeprav ni nihče sedel za volanom avta. Avto je ukleščil Michaela. Mimoidoči so poskušali potisniti avtomobila narazen in Michaela osvoboditi iz pločevinastih klešč. Ko so Lexusa nekoliko odmaknili, se je zdelo, da jim je uspelo, a avto se je spet premaknil in nesrečnemu mladeniču zadal še hujše poškodobe. Michaela so s hudimi poškodbami naposled prepeljali v bolnišnico, kjer je v soboto umrl.

Kaj se je zgodilo? Lastnik avtomobila je uporabil daljinski vžig avtomobila, avto pa se je iz še nepojasnjenega razloga premaknil.

Pri Toyoti, ki proizvaja znamko Lexus, so pojasnili, da letnik 2002 ni vključeval možnosti daljinskega vžiga motorja, kar nakazuje, da so ga dodali kasneje. V navodilih je sicer zapisano, da je potrebno vedno preveriti, kje se nahaja avtomobilih in kaj je okoli njega. V nekaterih ameriških zveznih državah pa je daljinski vžig motorja prepovedan, če voznik nima avta v svojem vidnem polju. 

Newyorška policija se je že pogovorila z lastnikom, niso pa še podali kazenske ovadbe.