Osumljen kar 37 kaznivih dejanj

Srb v Sloveniji kradel identitete, ženske nagovarjal, da so zanj najemale kredite, ni se ustavil pri tem

A.S.
12. 12. 2019, 13.22
Posodobljeno: 12. 12. 2019, 13.46
Deli članek:

Ljubljanski policisti so imeli konec novembra polne roke dela s 35-letnikom, ki je storil več kaznivih dejanj in oškodoval več oseb. Ker policisti sumijo, da je oškodovancev še več, so sporočili naslednje.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Konec novembra so ljubljanski policisti prijeli 35-letnega državljana Srbije, ki je osumljen kar 37 kaznivih dejanj: zlorabe osebnih podatkov, ponarejanja listin, overitev lažne vsebine in goljufij.

35-letnik je zlorabil identiteto vsaj dveh moških oseb. Na upravni enoti je s podatki enega od oškodovancev pridobil osebne dokumente na njegovo ime in z lažnimi dokumenti odkorakal do notarja. Razlog? Overitve lažnih vsebin, z namenom najema kredita.

Policisti pišejo o več oškodovancih, pri katerih je bodisi kupoval vozila, bodisi najemal stanovanja, sklenil več pogodb za telekomunikacijske storitve, kupnine oziroma najemnine pa kasneje ni poravnal. Prav tako ni izpolnjeval pogodbenih obveznosti. 

V drugem primeru pa je osumljeni našel dokumente oškodovanca in z njimi izvršil podobna kazniva dejanja.

Med drugim je v gostinskih lokalih stopil v stik z mlajšimi ženskami, pridobil in nato izkoristil njihovo zaupanje: tudi one so zanj najemale kredite in sklepale različne pogodbe za storitve, on pa jim, čeprav je obljubil, denarja ni nikoli vrnil. 

Osumljenca so policisti 28. novembra privedli pred preiskovalnega sodnika, ta pa je srbskega državljana poslal v pripor. 

Ker je nepridiprav v Sloveniji kazniva dejanja izvrševal že od leta 2015, policisti sumijo, da je žrtev njegovih spletk več. Morebitne oškodovance, ki njegovih dejanj še niso prijavili policiji, pozivajo, naj se oglasijo na Policijski postaji Ljubljana Center, Trdinova
ulica 10, Ljubljana, ali pa pokličejo na interventni telefon 113 ali telefonsko številko (01) 475 06 00.