Sumljivo

Na Hrvaškem zagoreli počitniški hiši Slovencev. Sta bila požara podtaknjena?

J.P./STA
12. 12. 2019, 11.54
Posodobljeno: 12. 12. 2019, 12.01
Deli članek:

Hrvaška policija preiskuje okoliščine dveh požarov, ki sta povzročila gmotno škodo na počitniških hišah v Premanturi nedaleč od Pulja.

Profimedia
V prvem požaru sta bila poškodovana pročelje in strešna obloga hiše, v drugem je zagorela notranjost počitniške hiše (fotografija je simbolična).

Hrvaški policisti so ugotovili, da je hiša 78-letnega slovenskega lastnika zagorela med 30. novembrom in 8. decembrom. Požar naj bi izbruhnil na odprtem, na tleh ob objektu in je na zunanjem delu hiše povzročil škodo v vrednosti več tisoč kun (več sto evrov), so zapisali na spletni strani policijske uprave hrvaške Istre.

Med preiskavo požara v hiši slovenskega lastnika so opazili, da je zagorelo tudi v notranjosti sosednje počitniške hiše. Preiskavo o vzrokih tega požara bodo sprožili, ko bo prišla lastnica hiše, so napovedali.

Oba požara podtaknjena?

Novičarski portal ipress.rtl.hr navaja, da je tudi druga počitniška hiša v lasti slovenskih državljanov. Navaja policijske sume, da sta bila oba požara podtaknjena.

Policija zaenkrat ne navaja, ali sta bili počitniški hiši zgrajeni z dovoljenjem ali pa gre za črno gradnjo, ki jih je v Premanturi precej, posebej ob morju, še navaja portal.

Puljski časnik Glas Istre se na svoji spletni strani prav tako sprašuje, ali sta bila požara morda podtaknjena.