Milan Gurović

Nekdanji srbski reprezentant pretepel ženo in 16-letno hčer

R.T.
11. 12. 2019, 10.42
Posodobljeno: 13. 12. 2019, 13.13
Deli članek:

V Novem Beogradu so v ponedeljek aretirali nekdanjega srbskega košarkarskega reprezentanta Milana Gurovića.

Reuters
Milan Gurović je bil na evropskem prvenstvu leta 2007 kapetan Srbije.

44-letni nekdanji član Partizana in Crvene Zvezde, ki je bil leta 2007 tudi kapetan srbske reprezentance, je pozabil na civilizacijske norme. Pretepel je svojo ženo Tanjo in 16-letno hčer, poročajo srbski mediji. Po prijavi nasilja, je posredovala policija in Gurovića odpeljala na zaslišanje na policijsko postajo in ga po pogovoru izpustila.

Tanja je policistom povedala, da jo je mož udaril s pestjo in jo zbil na tla. Vmešala se je hčerka in tudi njo je pobesneli Gurović udaril ter ji poškodoval nos.

Gurović je priznal, da je »izgubil glavo«, za napad pa je okrivil ženo, ki naj bi ga po prihodu domov verbalno napadla in pljunila, že dlje časa pa mu nagaja in greni življenje. Gurović je za Blic povedal, da se želi ločiti že dve leti, čemur pa nasprotuje žena. Zakaj? Pravi, da le zato, ker »ve, da je on Milan Gurović, ki ima denar«.

Gurović je čez nekaj dni priznal očitke in s tožilstvom sklenil dogovor o kazni - 10 mesecev hišnega zapora.

Gurović je pot profesionalnega košarkarja sklenil leta 2009, nato pa postal trener. V zgodovini košarke na Balkanu bo zapisan tudi po »incidentu« iz leta 2004, ko mu je hrvaško ministrstvo za notranje zadeve prepovedalo vstop v Hrvaško. Partizan je gostoval pri Ciboni v Zagrebu, Gurović pa je zaradi tetovaže Draže Mihailovića, vodje četnikov med drugo svetovno vojno, moral ostati v Srbiji.