Sojenje Janu Korošcu

Usodna nesreča za Miča in Milana: nosečnica noče pričati, ker se boji rentgena

S.S.
10. 12. 2019, 20.05
Deli članek:

Na ljubljanskem okrožnem sodišču počasi dobiva epilog sojenje Janu Korošcu, ki je marca na Dunajski cesti povzročil nesrečo, v kateri sta življenje izgubila dva pešca. Korošec je po spremembi obtožnice obtožen povzročitve smrtne prometne nesreče iz malomarnosti, za kar mu grozi do osem let zapora in prepoved vožnje.

B.K.
Del avta je odneslo na kolesarsko stezo.

Sodnica Špela Koleta ima namen zaslišati še eno pričo, ki je do zdaj posredovala opravičilo osebnega zdravnika, da se je ne vabi na obravnavo. Noseča Renata Š. ima namreč pomisleke, da bi lahko rentgen in detektor kovin pri vhodu na sodišče škodovala njenemu otroku, trpi pa tudi za epileptičnimi napadi.

Vendar je sodnica Koleta včeraj vpletene seznanila z mnenjem Zavoda RS za zdravstvo, kjer so ob pregledu dokumentacije ugotovili, da se je Renata Š. sposobna udeležiti glavne obravnave, zato jo bodo na sojenje povabili 23. decembra. Če ne bo dodatnih zapletov, bi lahko bile takrat na sporedu tudi že končne besede, morda celo sodba.

Zavrnjeni dokazni predlogi obrambe

Obtoženčev zagovornik, odvetnik Benjamin Peternelj, je imel sicer včeraj še nekatere dokazne predloge, ki pa so bili zavrnjeni kot nepotrebni oziroma neutemeljeni. Med njimi tudi postavitev izvedenca cestno-prometne stroke, ki bi podal mnenje o tem, da navedbe Marija G., ki so obremenilne za Korošca, iz povsem tehničnih razlogov ne morejo držati. Taksist namreč zatrjuje, da se je z manevrom polkrožnega obračanja v križišču Dunajske s Turnerjevo ulico komajda izognil čelnemu trčenju s Korošcem, obramba pa meni, da takšno obračanje tam ni mogoče. Odvetnik Peternelj je ob tem brez uspeha predlagal tudi ogled omenjenega križišča, kar bodo zdaj storili kar s pomočjo Googla.

Ob prijetju je bil vidno pijan in zadet

Spomnimo: nesreča se je zgodila 8. marca ponoči na križišču Dunajske ceste z Vilharjevo, kjer je Korošec zbil dva pešca: Milan Đukić je za posledicami umrl takoj, Mićo Jožić pa slabi dve uri pozneje v kliničnem centru. Kljub omejitvi 60 kilometrov na uro je Korošec v 53 in 64 let stara pešca po oceni sodnega izvedenca za promet trčil s hitrostjo približno 89 kilometrov na uro. Prevozil je tudi rdečo luč in po nesreči odbrzel naprej, ne da bi poškodovancema priskočil na pomoč. V bližini bencinske črpalke na Dunajski 133 pa se je obtoženi, ki je po navedbah v obtožnici vozil po napačni strani ceste, skoraj zaletel še v taksista Marija G. Kmalu zatem sta ubežnika izsledila policista, ko sta na pločniku zagledala poškodovan avto, iz katerega je lezel vidno pijan in zadet mladenič.