Top flop tedna

Z ukradenimi športnimi copati kršil javni red in mir

S.S.
9. 12. 2019, 21.30
Posodobljeno: 9. 12. 2019, 23.19
Deli članek:

Pogosto spregledani podvigi posameznikov na drugi strani zakona.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10. Na Obrtniški ulici v Kopru je nekdo čez ograjo dvorišča trgovine z avtomobili zmetal petarde, ki so ob eksploziji poškodovale dva nova jeklena konjička.

9. Koprski policisti so obravnavali 34-letnika, ki je pijan razgrajal v lokalu, žalil in odrival natakarja, pomiril pa se ni niti ob prihodu patrulje na kraj. Pijanček se je treznil na policijski postaji, odpuščen pa je bil s plačilnim nalogom.

8. V Srednjem Doliču so policisti obravnavali vlom v prostore kulturnega društva. Pogrešajo nekaj gotovine in radiator.

7. V Braslovčah je neznani storilec iz odklenjenega vozila ukradel lovsko puško z etuijem.

6. S hodnika stanovanjskega bloka na Celjski cesti v Slovenj Gradcu je nekdo ukradel črn otroški voziček znamke CYBEX, z nameščeno zimsko mrežo zlate barve. Tat je mamico oškodoval za približno tisočaka.

5. Celjski policisti so v Spodnjih Grušovljah obravnavali tatvino skoraj novega traktorja znamke New Holand, z registrsko številko CE BS-95. Traktor je bil parkiran na dvorišču hiše, lastnik pa škodo ocenjuje na več kot 43 tisoč evrov.

4. V Zagorju ob Savi je nekdo vlomil v brunarico. Lastnik pogreša namizni prt. Škode je za 60 evrov.

3. V Velenju je neznani storilec z drogov ob nogometnem igrišču ukradel šest zastav.

2. V romskem naselju v okolici Krškega je prišlo do spora med štirimi družinami. Policisti so na interventno številko prejeli več klicev na pomoč, v katerih so klicatelji omenjali nasilje in orožje. V pretepu je bilo lažje poškodovanih pet oseb, policisti pa so na kraju pridržali 21-letnika, ki je druge teroriziral s sekiro in solzivcem. Moškega bodo ovadili zaradi nasilništva, groženj, prometa z orožjem, poškodovanja tuje stvari in kršitve nedotakljivosti stanovanja, saj je vhodna vrata hiše razbil s sekiro. Gre sicer za starega znanca policije, saj so ga v zadnjih letih 75-krat ovadili zaradi različnih kaznivih dejanj.

1. Na Prevaljah je nekdo izpred vhodnih vrat stanovanja v bloku ukradel nove športne copate, vredne dobrih 100 evrov, stare pa pustil na kraju. Nekoliko kasneje so policisti na Ravnah na Koroškem obravnavali kršitev javnega reda in miru ter pridržali 26-letnega moškega, ki je imel obute ukradene športne copate. Zaradi razgrajanja bodo policisti mladeniča oglobili, zaradi tatvine pa kazensko ovadili.