trdi, da se incidenta ne spomni

Sedemletnik se je igral s plastično pištolo, on pa ga je ustrelil. To je razlog

R.T.
4. 12. 2019, 09.05
Posodobljeno: 4. 12. 2019, 09.06
Deli članek:

Opit Floridčan je ustrelil sedemletnega dečka, medtem ko se je ta igral s plastično pištolo.

Seminole County Sheriff's Office
Anthony Knuth

30-letni Anthony Knuth iz Sanforda je bil v soboto zvečer doma, ko je njihovo domačo hišo obiskala bratova prijateljica s tremi otroki. Mama je v dnevni sobi otroke pustila same s Knuthom, igrali so se s plastičnimi pištolami. Čez deset minut je slišala glasen pok. Vstopila je v dnevni prostor in sina videla okrvavljenega. Drugi otroci so vpili: »Anthony ga je ustrelil«.

Knuth naj bi se, potem ko je videl otroke med igro s plastičnimi pištolami, pohvalil, da ima doma pravo strelno orožje, ki ga bo napolnil. Potem se je zgodilo: sprožil je in poškodoval dečka. Naboj je pristal v otrokovem kolenu, Knuth pa naj bi takoj vedel, da bo pristal za zapahi.

Dečka so prepeljali v AdventHealth Lake Mary bolnišnico, izstrelek iz orožja pa je povzročil odprti zlom kolena. Otrok je prestal operativni poseg, zdravniki pa so o incidentu obvestili policiste. Knutha so prijeli v nedeljo, pred sodnika pa so ga privedli že naslednji dan.

Storilec je v priporu priznal, da je pred incidentom spil kar nekaj alkoholnih pijač in da se neljubega dogodka ne spomni. Potem ko je aprila umrlo njegovo dekle, naj bi imel 30-letnik težave z alkoholizmom.

Knuthu so očitali kaznivi dejanji zanemarjanja otroka in povzročitve hude telesne poškodbe pod vplivom alkohola. Trenutno je za zapahi v Seminole County zaporu, varščina za pogojni izpust pa znaša 15.263 dolarjev.