Saj ni res, pa je!

Najprej so ga pobirali s tal, nato je pijan kot čep sedel za volan; v drugem primeru v vozilu tudi dojenček

S.R.
3. 12. 2019, 15.59
Posodobljeno: 3. 12. 2019, 16.11
Deli članek:

Mariborski policisti so včeraj obravnavali kar dva voznika, ki ne bi smela stati na nogah, kaj šele sedeti za volanom avtomobila.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

"Včeraj popoldne smo bili na telefonsko številko 113 obveščeni, da so ljudje v Gorišnici pomagali moškemu, ki je bil tako pijan, da je obležal," so zapisali mariborski policisti. Čez slabih deset minut so prejeli novo obvestilo, da se je isti moški odpeljal z osebnim avtomobilom. Policisti so na pot krenili že po prvem obvestilu, zato so bili ob prejemu drugega že v bližini. 52-letnega voznika so ustavili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel voznik v organizmu kar 1,15 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so ga pridržali do streznitve, ga pošteno oglobili, zagovarjati pa se bo moral tudi pri pristojnem sodniku. 

V vozilu tudi dojenček

Policisti so morali nato malo pred 18. uro posredovati v prometni nesreči na Pobreški cesti v Mariboru. Tam je 39-letni voznik tovornega vozila Renault Kangoo zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 23-letna voznica. Slednja se je v trčenju lažje telesno poškodovala, k sreči pa jo je brez poškodb odnesel dojenček, ki ga je imela v vozilu. Policisti so ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v organizmu 1,20 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so vozniku seveda odvzeli vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog, tudi on pa se bo moral zagovarjati pri pristojnem sodniku, saj bodo policisti zoper njega podali obdolžilni predlog. 

Kot da na naših cestah ni bilo že preveč tragedij

"Težko je razumeti, da tisti, ki je pil alkoholne pijače sploh sede za volan vozila. Še težje je razumeti, da v cestnem prometu vozi nekdo, ki ima v organizmu tako koncentracijo alkohola, kot zgoraj opisana voznika. Popolnoma nerazumno pa je, da vozilo upravlja nekdo, ki je še malo pred tem zaradi opitosti obležal. Tokrat se je končalo z lahkimi poškodbami, kaj hitro bi lahko bilo tudi drugače. In to v času, ko se policisti skupaj z mnogimi organizacijami, organi in službami trudijo s poostrenimi nadzori odvrniti voznike, da bi sedli za volan, če so pili alkoholne pijače. Kot da na naših cestah ni bilo že preveč tragedij. Vozniki, bodimo odgovorni in če smo udeleženi v cestnem prometu, pihajmo 0,0 ! Poskrbimo, da se bomo s prijetnih decembrskih druženj prav vsi varno vrnili domov k svojim najbližjim!" so še zapisali mariborski policisti.