Izgnana iz države

FOTO: Kradla pri nas in pri sosedih, slovenski policisti so ju ustavili

A.S.
2. 12. 2019, 11.46
Posodobljeno: 2. 12. 2019, 12.31
Deli članek:

Soboški policisti so imeli polne roke dela s tatinskima Romunoma.

PU Murska Sobota
Materialna škoda vseh artiklov, ki sta jih odtujila v trgovinah po Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji, je znašala okoli pet tisoč evrov.

V soboto so bili policisti nekaj pred 14. uro obveščeni o kraji prodajnih artiklov v trgovini v Murski Soboti. Hitro so posredovali in tatinskima storilcema le nekaj minut kasneje prišli na sled. Ko so ju ustavili, so ugotovili, da gre za državljana Romunije. 28-letnik in 23-letnik sta v vozilu prevažala več izdelkov (parfumi, prehranski in kozmetični izdelki); kje sta jih dobila, seveda, nista znala pojasniti. Materialna škoda vseh artiklov, ki sta jih odtujila v trgovinah po Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji, pa znaša okoli pet tisoč evrov.

Obema je bilo odrejeno kazensko pridržanje, zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine pa so ju privedli k preiskovalnemu sodniku. Po hitrem postopku 'Fast Track' sta bila obsojena na zaporno kazen sedem mesecev zapora pogojno z dveletno preizkusno dobo in izgonom iz države za dobo dveh let," so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

PU Murska Sobota
V vozilu sta prevažala več izdelkov (parfumi, prehranski in kozmetični izdelki).