Umrl otrok

FOTO: Atentat v središču prestolnice: skušali ubiti mestnega svetnika, pokončali pa njegovega 3-letnega sina

J.P.
2. 12. 2019, 07.54
Posodobljeno: 2. 12. 2019, 09.16
Deli članek:

Na ulicah Kijeva je bila spet prelita kri.

Reuters
Streljali so skozi steklo vrat na voznikovi strani.

Včeraj zvečer so v središču Kijeva neznanci streljali na avtomobil mestnega svetnika in poslovneža Vjačeslava Soboleva.

Sobolev, ki je sedel za volanom terenca znamke Range Rover, jo je odnesel s celo kožo, za njegovega triletnega sina pa so bili streli skozi steklo vrat na voznikovi strani usodni. Najmlajši od petih otrok je umrl v rešilcu na poti v bolnišnico.

Kot poročajo ukrajinski mediji, naj bi strelci pobegnili v limuzini znamke Lexus. Tamkajšnje ministrstvo za notranje zadeve še ni razkrilo identitete žrtve ter lastnika avtomobila, je pa potrdilo, da je otrok umrl na poti v bolnišnico in da je bila smrt posledica strelnih ran.

Reuters
Avtomobil, v katerem sta se prevažala oče in sin.

Sobolov je sicer poslovnež iz Donetska, epicentra proruske vstaje v Ukrajini. Med letoma 2010 in 2011 si je denar služil v državnem energetskem podjetju Naftogaz.

Ne gre za osamljen primer

Odkar si je Rusija leta 2014 prisvojila Krim, je na kijevskih ulicah več pomembnih akterjev. Denimo beloruski novinar Pavel Šeremet, ki je umrl leta 2016, ko je v vozilu, katerega lastnica je sicer bila Olena Pritula, soustanoviteljica in glavna urednica časopisa Urainskaya Pravda, eksplodirala bomba. Kot smo takrat poročali, je bila ta bodisi tempirana bodisi je bila aktivirana na daljavo.