Zapeljal na nasprotni pas

Nesrečo pri Letenicah povzročil pijan voznik, poškodovana dva otroka

S.R.
1. 12. 2019, 07.13
Posodobljeno: 1. 12. 2019, 08.45
Deli članek:

Zaradi prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve vozili, je bila včeraj zvečer dlje časa zaprta glavna cesta na relaciji Letenice - Goriče med Kranjem in Golnikom.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nesreča se je zgodila ob približno 18. uri v bližini naselja Letenice  v občini Kranj, poškodovale pa so se tri osebe, je poročala uprava za zaščito in reševanje. Kraj dogodka sozavarovali in razsvetljevali gasilci GARS Kranj, ki so reševalcem pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb ter na vozilih odklopili akumulatorja.

Kot je pozneje pojasnil tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos, okoliščine kažejo, da je povzročitelj, ki je v vozilu sedel sam, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v nasproti vozeče vozilo, v katerem so sedeli dva odrasla in dva otroka. Otroka sta se v nesreči poškodovala. Alkotest je pokazal, da je bil povzročitelj nesreče za volanom pijan, v krvi se mu je namreč pretakalo več kot 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zato so policisti zoper njega odredili še strokovni pregled ter sprožili postopek, ki ga vodijo v smeri povzročitve kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Cesta je bila znova odprta šele po 22. uri, ko so odstranili posledice prometne nesreče.