Afera tehnični pregledi

Zoper četverico podkupljivih tehničnih preglednikov odredili sodno pridržanje

S.R./STA
29. 11. 2019, 12.01
Posodobljeno: 29. 11. 2019, 12.11
Deli članek:

Preiskovalni sodnik ljubljanskega okrožnega sodišča je zoper vse štiri osumljene, ki naj bi prejemali podkupnine v zameno za lažna potrdila o tehnični brezhibnosti vozil, odredil sodno pridržanje, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Profimedia
Kot brezhibna naj bi označevali tudi vozila z resnimi tehničnimi pomanjkljivostmi (fotografija je simbolična).

Policija sumi osem tehničnih preglednikov pri enem od ponudnikov pregledov, da so prejemali podkupnino v zameno za to, da potrdijo tehnično brezhibnost vozil, ki to niso. Tako naj bi vozilom potrjevali brezhibnost zgolj na podlagi listin in ne na podlagi dejanskega pregleda, so policisti pojasnili v četrtek. 

Višina podkupnine je segla vse do 1200 evrov, odvisno od vrste vozila in napak na njem. Potrjevali pa so tudi vozila z resnimi tehničnimi pomanjkljivostmi. Tako denimo na nekaterih tovornih in osebnih vozilih niso delovale zavore, na drugih so bili okvarjeni krmilni mehanizmi ali pa ugotovljene različne okvare na podvozju vozila. 

Po poročanju Dnevnika in 24ur.com naj bi šlo za podjetje Avto-mat iz Škofljice. V podjetju za STA zadeve niso želeli komentirati.