Srbija ima novega junaka

VIDEO: Goran do zob oborožen vkorakal v učilnico, masaker je preprečil ta učitelj ...

S.R.
22. 11. 2019, 16.31
Posodobljeno: 22. 11. 2019, 21.09
Deli članek:

Srbsko javnost je danes šokirala novica o dogajanju na eni od srednjih šol, v katero je vstopil z avtomatsko puško, granato in eksplozivom oborožen 46-letnik. Odjeknila sta tudi dva strela.

Facebook
Slavoljub je danes preprečil veliko tragedijo.

Danes je v srednjo šolo Vuka Karadžića v srbskem mestu Velika Plana vkorakal 46-letni Goran T., sicer doma iz bližnje vasi Livadice. Oborožen je bil z avtomatsko puško, ročno bombo, pištolo in eksplozivom. Kdo ve, kaj bi lahko sledilo, če se mu ne bi po robu postavil učitelj telovadbe Slavoljub Stojadinović. Od trenutka, ko je vstopil v šolo, do trenutka, ko ga je obvladal Slavoljub, je minilo približno 15 minut. 

Kaj se je zgodilo? 

V drami na srečo ni bilo huje poškodovanih ali celo mrtvih, srbska javnost pa zasluge za to pripisuje učitelju Slavoljubu. Kot je sam pojasnil za srbski Kurir, je bil v času dogajanja v telovadnici, kamor je pritekla njegova učenka in mu povedala, da je v njihovi učilnici oborožena oseba. »Stekel sem iz telovadnice, potrkal na vrata in zagledal sodelavca, ki je sedel za katedrom. Z desne strani sem videl osebo z orožjem in polno torbo eksploziva. Vprašal sem ga, kdo je, a nisem dobil odgovora.« Dodal je, da je moški nato v nekem trenutku pogledal proti tabli, sam pa je učencem ukazal, naj gredo ven. »Boril sem se z njim in ga uspel obvladati. Ob tem sem si poškodoval roko,« je še opisal. Med ravsom je Goran izstrelil tudi dva strela, krogli pa sta zadeli strop učilnice. Situacijo je nato rešila policija iz bližnjega mesta Smederevo. 

Informacije o samem ozadju dogajanja so še skope, pri čemer srbski Blic poroča, da gre v primeru Gorana za psihično neuravnovešeno osebo, ki je želela v šoli zajeti talce. Motiv zaenkrat ostaja neznan, a naj bi Goran prek talcev poskušal pridobiti pozornost najvišjih organov v državi. Čemu? Kdo ve.