Močan vonj po alkoholu

Krepko nadelan poljski tovornjakar drvel po štajerski avtocesti

S.R.
21. 11. 2019, 08.02
Posodobljeno: 21. 11. 2019, 08.06
Deli članek:

Policista sta ga že oglobila, nato pa zavohala močan vonj po alkoholu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Mariborski policisti so imeli včeraj malo pred 9. uro v primežu 38-letnega državljana Poljske, ki je sedel za volanom tovornega vozila s priklopnikom, sporočajo iz PU Maribor. Tudi tovornjak je bil poljskega porekla oziroma je bil opremljen s poljskimi registrskimi oznakami.

Voznik se je na avtocesti iz smeri razcepa Dragučova proti Mariboru izkazal z nevarno vožnjo. V nasprotju s prometno signalizacijo je prehiteval drugo tovorno vozilo, zato sta ga na izvozu na Ptujsko cesto v Mariboru ustavila policista. Ko sta mu že spisala plačilni nalog, sta njuna nosova zagnala alarm, saj je bil prisoten močan vonj po alkoholu. Njune sume je potrdil alkotest, ki je pokazal kar 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Voznik tovornjaka bi moral biti v skladu z zakonodajo seveda povsem trezen.

Policista sta mu vozniško dovoljenje začasno odvzela in ga privedla na oddelek za prekrške na okrajnem sodišču v Mariboru. Za tovrsten prekršek je sicer predpisana globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk. Ker gre za tujca, so policisti predlagali, da mu sodišče izreče ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Slovenije.