Rop pošte

FOTO: Na pošti v Veržeju uslužbenki grozil s pištolo, ukradel denar in jo ucvrl

A.S.
20. 11. 2019, 18.42
Posodobljeno: 21. 11. 2019, 08.32
Deli članek:

V sredo so okoli 16.30 OKC Murska Sobota obvestili, da je v Veržeju prišlo do ropa pošte.

Bobo
Uslužbenki je zagrozil s pištolo in zahteval denar.

Neznanec, oblečen v jakno s kapuco maskirne barve, sive hlače in obut v črne čevlje, je danes v popoldanskih urah vstopil v pošto v Veržeju. Uslužbenki je zagrozil s pištolo in zahteval denar. Zaposlena mu je gotovino izročila, moški pa je pobegnil s približno 6800 evri.

Veržej je bil po poročanju spletnega Dela obkoljen s policijskimi blokadami, na vseh vpadnicah je stala policija in pregledovala avtomobile. Policisti so bili opremljeni z neprebojnimi jopiči in oboroženi z avtomatskimi puškami in iskali storilca, ki ga še vedno niso našli. Čeprav naj bi po prvih podatkih pri iskanju storilca pomagala tudi vojska, temu ni tako. Predstavnik za stike z javnostmi Slovenske vojske Marjan Sirk je za STA pojasnil, da sta bili med policijskimi patruljami dve mešani patrulji za nadzor meje, v vsaki izmed njih pa je bil po en vojak. Vendar vojaki niso izvajali nobenih aktivnosti v zvezi z ropom.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Vse, ki bi karkoli vedeli o roparju, ki se je najverjetneje kar nekaj časa zadrževal pred pošto, prosijo, da to sporočijo na na telefonsko številko 113 ali najbližjo policijsko postajo.