Prišel iz zapora

Maročan v Ljubljani posilil študentki: njene krike na pomoč slišal mimoidoči

S.R./STA
19. 11. 2019, 12.36
Posodobljeno: 19. 11. 2019, 12.41
Deli članek:

Policisti so konec oktobra pred preiskovalnega sodnika privedli 38-letnega Maročana, osumljenega dveh posilstev v Ljubljani, danes poroča Dnevnik.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Sodnik je zoper 38-letnega Maročana odredil pripor. Po poročanju časnika je Maročan zagrešil izvršil dve kaznivi dejanji zoper spolno nedotakljivost, žrtvi pa sta bili študentki. 

Na Policijski upravi Ljubljana so za časnik potrdili, da je Maročan osumljen dveh kaznivih dejanje zoper spolno nedotakljivost. Eno je bilo po navedbah policije storjeno v stanovanju za Bežigradom. Tam je z žrtvijo najprej popival, nato pa, ko je ta želela iti spat in zahtevala, da odide, jo je prisilil v spolna dejanja. Drugi je zagrešil na Metelkovi v središču Ljubljane, ko naj bi študentko z nožem prisilil v spolno dejanje. Njene krike na pomoč je slišal mimoidoči, zaradi česar je storilec pobegnil. Policisti so ga na podlagi pridobljenega opisa prijeli takoj po dejanju in mu odvzeli prostost, so za časnik pojasnili na policiji. Policisti so po preiskavi na podlagi zbranih obvestil in forenzičnih dokazov osumljenca privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. 

38-letnika so po navedbah policije v Sloveniji že obravnavali zaradi kaznivega dejanja zoper premoženje z elementi nasilja, za kar je konec septembra prestal dve leti zapora. Po neuradnih informacijah časnika je šlo za rop, ki naj bi ga zagrešil junija 2016. V Sloveniji naj bi pred leti po neuradnih informacijah Dnevnika zaprosil tudi za mednarodno zaščito, a so ga zavrnili. Ko je bil obsojen, bi mu lahko odredili tudi stransko kazen izgona iz države, a se to iz neznanega razloga ni zgodilo.