sojenje

Umorjena 22-letnica je bila vajena "grobega" seksa

R.T.
19. 11. 2019, 09.30
Posodobljeno: 3. 1. 2024, 09.36
Deli članek:

Na sojenju za umor 22-letne Britanke prihajajo na dan neprijetne podrobnosti.

Profimedia
Grace Millane je obtoženega spoznala na Tinderju.

Grace Millane je umrla decembra lani v apartmaju v novozelandskem Aucklandu. Med spolnim odnosom jo je zadavil 27-letnik, s katerim je preživela večer in z njim prostovoljno skočila v posteljo. Seks je bil grob, obtoženi je dejal, da je Grace želela, da jo davi. Obtoženi je več kot očitno zagrabil premočno.

Na zadnji obravnavi se je potrdilo, da je Grace imela posebne spolne preference. Njen bivši partner je povedal, da je obiskovala spletne strani fetišistov, sadistov in mazohistov (BDSM), od njega pa je zahtevala, da jo med spolnim odnosom davi. Grace je partnerju z dogovorjenimi znaki dala vedeti, kje je meja, tako da nikoli ni prišlo do »nezgode«.

Umora je sicer osumljen 27-letni moški, s katerim je Grace, ki je bila na potovanju, odšla na zmenek 2. decembra. Nadzorne kamere so ju ujele, kako sta se zadovoljno sprehajala po ulicah Aucklanda. Skupaj sta odšla v več lokalov, pila, se zabavala, potem pa sta v poznih večernih urah odšla v stanovanje osumljenega. Tam se je zgodila »nezgoda«. Po verziji tožilstva je obtoženi Grace nato strpal v kovček, ga odnesel na obrobje Aucklanda in ga zakopal. Truplo so našli čez dober teden.