Groza pri severnih sosedih

Pri pesjakih v vojašnici našli truplo vojaka, napadla sta ga službena belgijska ovčarja

S.R.
14. 11. 2019, 13.26
Posodobljeno: 14. 11. 2019, 13.31
Deli članek:

V avstrijski vojašnici sta ponoči službena belgijska ovčarja ubila 31-letnega vojaka. Njegovo truplo so našli ob približno 2. uri.

Facebook/Bundesheer
Tragedija se je pripetila v vojašnici posebne enote Jagdkommando.

Krvoločen napad psov na 31-letnega narednika se je pripetil v vojašnici avstrijskih posebnih enot Jagdkommando v Dunajskem Novem mestu. Večina vojakov je bila v času napada na urjenju na avstrijskem Štajerskem. Ko so 31-letnika našli, je bilo že prepozno. 

Eden od vojakov, ki je bil na straži, je sredi noči opazil dva službena vojaška psa, ki prosto tekata po vojašnici. Zbudil je vodnika, ki je psa odpeljal nazaj v kletko, tam pa je naletel na truplo 31-letnika, na katerem so bile vidne sledi številnih ugrizov, poročajo avstrijski mediji. Še vedno ugotavljalo, kaj natančno se je zgodilo, a znano je, se je 31-letnik ob približno 16. uri odpravil do pesjakov, da bi peterico psov, za katere je bil tistega dne odgovoren, nahranil. 

V avstrijski vojski ne pomnijo, da bi službeni pes kdaj napadel vojaka. Belgijska ovčarja sta po njihovih navedbah povsem običajna službena vojaška psa, ki sta izurjena, da nasprotnika onesposobita, ne pa ubijeta. Preiskavo incidenta so sicer prevzeli kriminalisti. Pokojni je sicer kot vodnik službenih psov v tej posebni enoti deloval od leta 2017.