Trg revolucije

FOTO: V Trbovljah je zgorelo sedem avtomobilov, ogenj je poškodoval tudi stanovanjsko stavbo

G.G. / K.E.
14. 11. 2019, 11.25
Posodobljeno: 14. 11. 2019, 12.49
Deli članek:

Ponoči so v Trbovljah goreli avtomobili.

K.E. / Kum24.si
Jutro po požaru.

Nekaj pred 3. uro je zagorelo osebno vozilo na Trgu revolucije. Ogenj je nato preskočil na šest vozil, ki so bila parkirana v bližini. Ognjeni zublji so poškodovali tudi okna in pročelja stavbe, poroča spletna stran Kum24.si. Posredovali so trboveljski gasilci, ukrotili ogenj in pregledali ter prezračili stavbo.

Prvi gasilci so bili hitro pri gorečih avtomobilih. Na kraju je bilo sicer prisotnih 16 gasilcev s šestimi vozili, še pet jih je bilo v pripravljenosti, je za Kum24.si povedal vodja poklicne enote Simon Las.

K.E. / Kum24.si
Ogenj je zajel sedem avtomobilov.

Na varno pospremili 30 prebivalcev

Gasilci so sicer skupaj s policisti evakuirali večstanovanjsko stavbo in na varno pospremili 30 ljudi. Na srečo nihče od stanovalcev ni bil poškodovan, je pa nastala gmotna škoda na pročelju stavbe in v stanovanjih.

Že zjutraj so si stavbo ogledali odgovorni, stanovanjska družba Spekter. Ugotovili so, da je večina stanovanj vseljivih, eno stanovanje pa je "rizično". V kolikor bo potrebno stanovalce omenjenega stanovanja premestiti, jih bodo namestili v eno od praznih stanovanj v tem objektu. 

Vzrok požara bodo ugotavljali policisti.

K.E. / Kum24.si
Ogenj je poškodoval tudi stavbo.