Huda nesreča na ljubljanski obvoznici

VIDEO: Tako je s corso trčil v tovornjak, ki je prebil ograjo in padel z viadukta Malence

G.G.
13. 11. 2019, 13.17
Posodobljeno: 14. 11. 2019, 13.16
Deli članek:

53-letni voznik tovornega vozila s cisterno je zapeljal v desno, ko je vanj trčil 40-letni voznik osebnega avtomobila.

PGD Grosuplje
Gasilci na kraju tragedije pod viaduktom.

Do izredno hude nesreče je prišlo nekaj po 8. uri na viaduktu Malence na ljubljanski obvoznici. Policija je ugotovila, da je 40-letni slovenski voznik osebnega avtomobila Opel Corsa v levem ovinku na mokri cesti na viaduktu peljal z neprilagojeno hitrostjo. Zapeljal je desno in trčil v priklopno vozilo, za volanom katerega je sedel 53-letni madžarski državljan. Ta je položaj poskušal rešiti tako, da je zapeljal desno na odstavni pas pri čemer je prebil obe zaščitni ograji in zgrmel z viadukta, v globino približno 20 metrov.

Nič krivi voznik tovornjaka je umrl, voznik corse, ki ni bil pod vplivom alkohola ali drugih opojnih substanc, pa ni utrpel poškodb. So pa na še eno vozilo padli deli cestne infrastrukture in ga poškodovali. V cisterni ni bilo nevarnih snovi. 

Povzročitelj nesreče, ki hitrosti ni prilagodil razmeram na cesti, je osumljen kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, za kar je predvidena kazen do osmih let zapora. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.