Otroci verjeli, da je oče umrl v 2. svetovni vojni

FOTO: Zaljubljena brat in sestra, ki sta zadavila svoja sinova, do smrti za zapahi

R.T.
13. 11. 2019, 10.08
Posodobljeno: 13. 11. 2019, 10.13
Deli članek:

35-letna Sarah Barrass in 39-letni partner Brandon Machin, ki je tudi njen pol brat, sta ubila svoja najstniška sinova in skušala soditi tudi ostalim štirim otrokom. Sedaj bosta preostanek življenja preživela za rešetkami, piše britanski časnik Guardian.

South Yorkshire police
Sarah Barrass in Brandon Machin

Britanca sta načrtovala umore svojih šestih otrok. Motiv? Strah naj bi ju bilo, da bodo pristali v rejništvu. Sodišče pa je v torek odločilo: V zaporu bosta preživela najmanj 35 let.

Čeprav so imeli ostali otroci zaradi  zdravila za motnje pozornosti privide, so kasneje okrevali v bolnišnici.

13-letnega Tristana in 14-letnega Blaka sta zadavila 24. maja v Sheffieldu. Predhodno sta štirim najstarejšim otrokom dala zdravila za ADHD motnjo pozornosti. Ker starejšima sinovoma s tem nista sodila, sta s pomočjo spletnega iskalnika preverila ostale možnosti, s katerimi bi uresničila svoje zle načrte. »Jaz sem jima dala življenje, jaz jim ga lahko odvzamem,« je izjavila Barrasova, ki je s pasom z jutranje halje ubila Tristana, medtem ko je Blaku z rokami sodil Machin. Na njuni glavi sta nato privezala plastični vreči, da bi najstnika zagotovo umrla. Zločinski dvojec je enega od mlajših otrok nato skušal utopiti v kadi.

South Yorkshire Police
Tristan in Blake Barrass

Barrasova je v noči zločina na družbena omrežja objavila, da je otroke obšla slabost. Štiri otroke, ki so preživeli je nato odpeljala v spalnico in poklicala policijo. Možje v modrem so jo našli zabarikadirano; trdila je, da sta najstarejša sinova pri sosedih. »Medtem ko je policistom lagala pa je eden od otrok policistom omenil, da je oba brata ubila,« je povedala tožilka Kama Melly.

»Vseh šest otrok je živelo z mamo. Skupnosti je dajala vtis ljubeče mame z močno podporo svojega brata, pravzaprav pa je Brandon Machin oče vseh šestih otrok,« je izpostavila tožilka in dodala tudi to, da so otroci verjeli, da je njihov oče mrtev ter da je umrl v 2. svetovni vojni.

Zločinski dvojec je okrutna dejanja priznal. V svojo obrambo je Barrassova povedala, da njeni zločini niso nič drugega kot »zli« in dodala, da jo je težko otroštvo močno zaznamovalo. Odraščala naj bi v domu, kjer so jo zlorabljali, nato pa pristala v rejništvu.