Huda nesreča na ljubljanski obvoznici

FOTO: Z viadukta Malence zgrmela cisterna, voznik tovornjaka umrl

S.R.
13. 11. 2019, 09.17
Posodobljeno: 13. 11. 2019, 14.52
Deli članek:

Pri razcepu Malence iz smeri Rudnika proti predoru Golovec se je malo po 8. uri pripetila huda prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo tovorno vozilo. Voznik je v nesreči umrl.

PGD Grosuplje
Tovornjak je zgrmel z viadukta Malence.

Kot smo že poročali, je danes zjutraj prometna nesreča ohromila južno ljubljansko obvoznico. Tovorno vozilo s cisterno je najprej prebilo varovalno ograjo na viaduktu Malence in zgrmelo v globino. Kot nam je pojasnil tiskovni predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic, je v nesreči življenje izgubil 53-letni voznik iz Madžarske. Dodal je, da v cisterni ni bilo nevarnih snovi in da je bilo v nesreči udeleženo še eno vozilo. Ogled kraja še poteka, zato bo več informacij znanih pozneje.

Gasilska brigada Ljubljana
Huda nesreča na razcepu Malence.

Da naj bi bilo po neuradnih informacijah v prometni nesreči udeleženo še eno osebno vozilo, je po poročanju STA potrdil tudi vodja intervencije Tomaž Ažbe iz Gasilske brigade Ljubljana. Ta avtomobil je obstal na avtocestnem viaduktu, medtem ko je v globino padel samo tovornjak skupaj z voznikom. Ažbe je pojasnil še, da gasilci intervencije še ne zaključujejo, saj še vedno prečrpavajo hidravlično olje in naftne madeže. Razbil se je namreč rezervoar tovornega vozila.