SVETOVNI PODVIGI

Zapil 500 evrov, računa ni hotel plačati, odpeljal pijan

S.S.
11. 11. 2019, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10. Ljubljanski policisti so v Šiški obravnavali vlom v trgovino. Lopov je ukradel šivalni stroj, vreden tri tisoč evrov.

9. Na gozdni poti v okolici Račjega sela je nekdo vlomil v parkiran avtomobil. Lastnik pogreša svetilko in daljnogled. Škode je za 900 evrov.

8. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7. V Kranju je pes, ki se je strgal s povodca, ugriznil drugega psa. Zoper skrbnika poteka prekrškovni postopek.

6. V Mostah v Ljubljani sta neznani storilki starejši občanki med predstavitvijo medicinskih pripomočkov iz stanovanja ukradli nakit. Škode je za 600 evrov.

5. V Lescah sta se menda mudila moška z avtom italijanskih registrskih oznak, ki sta prodajala jakne sumljivega izvora in dvomljive kvalitete, vendar ju policisti niso izsledili.

4. Gorenjski prometni policisti so obravnavali voznika avtobusa, ki je prevažal več potnikov, kot je dovoljeno, in sicer 64 namesto 54, kolikor je registriranih sedišč. Za deset potnikov je v nadaljevanju poskrbel prevoznik sam, proti vozniku in podjetju pa poteka prekrškovni postopek.

3. Celjski policisti so v Čepljah obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v notranjost vlomil skozi balkonska vrata, je iz hranilnikov v otroški sobi ukradel denar.

2. Z groba Rista Savina na pokopališču v Žalcu je nekdo ukradel doprsni kip, vreden deset tisoč evrov.

1. V enem od koprskih lokalov je gost naročil pijačo v skupni vrednosti 500 evrov, računa pa ni hotel poravnati. S kraja se je pijan odpeljal z avtomobilom, vendar so ga policisti hitro izsledili v Šmarjah. Alkotest mu je nameril 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.