Pobegnil

Streljanje na Jadranski magistrali: motorist pokončal voznika avtomobila

R.T.
9. 11. 2019, 15.38
Posodobljeno: 10. 11. 2019, 22.04
Deli članek:

Umrl je 38-letni Karmelin F.

Google Maps
Kraj, kjer je odjeknil strel.

V soboto nekaj pred 14. uro je bil na Jadranski magistrali pri odcepu za Brzet ubit moški. Po poročanju hrvaških medijev je bila žrtev v avtomobilu z dekletom V. J. (39), ko ga je ustrelil motorist s črno čelado in pobegnil. Dalmatinski portal piše, da je žrtev 38-letni Karmelin F., policisti pa so še na lovu za strelcem. Okoliški prebivalci naj bi sicer slišali le en strel - vse se je dogajalo le nekaj deset metrov od prvih hiš. Hrvaški mediji so pozneje poročali, da sta bila strela dva - da ga je eden zadel v vrat, drugi v glavo.

Več scenarijev

Pokojni naj bi bil lastnik bara v kraju Pisak ob obali, ki je bil pred nekaj leti zgorel, poroča Slobodna Dalmacija. Vse kaže, da primera nista povezana. Z dekletom sta se ustavila pred prodajalno hitre hrane, ko se je pri vratih na voznikovi strani prikazal motorist ... Policisti sicer preiskujejo več možnih scenarijev. Tako bi lahko povod za streljanje bili dolgovi, morda je šlo za umor iz strasti. Pokojni je sicer okrog poldneva sam sedel v baru v Omišu in se pomenkoval po telefonu. Pričam se ni zdel živčen.

Stari znanec

Pol ure pred smrtjo naj bi s sogovornikom razpravljal o bodočem poslu – šlo naj bi za igralne aparate, hrvaški mediji pa poročajo, da naj bi bil v igri moški po imenu J. P. (33). Ta naj bi pokojniku dolgoval denar še iz prejšnjega skupnega podjetja, ki ga je vodil, ko je bil Karmelino na Norveškem. Šlo naj bi za znesek 20.000 evrov. J. P. je star znanec policije, ki je zaradi napada na uradno osebo preživel nekaj časa za rešetkami.

Preiskovalci so v kraju Šestanovac našli motocikel, ki bi ga morda lahko vozil strelec. Lastnika N. P. (28) so zaslišali, danes pa izpustili. Še enega so našli v središču Omiša. Čigav je, še ni znano.

Policijska preiskava še poteka.