Usmrtitev

FOTO in VIDEO: Policist pokončan sredi belega dne, ker si je drznil "položiti roko" na El Chapovega sina

J.P.
8. 11. 2019, 07.42
Posodobljeno: 8. 11. 2019, 07.59
Deli članek:

Mehiški policist, ki je sodeloval pri aretaciji sina mehiškega kralja mamila Joaquina 'El Chapa' Guzmana, je bil pokončan na parkirišču.

Profimedia
Ovidio Guzman Lopez

Okoliške varnostne kamere so ujele atentat na policista, ki se je zgodil v sredo zjutraj. Vsaj dva strelca, oborožena s polavtomatskim orožjem, sta izstopila iz rdečega vozila in začela streljati na njegovega belega nissana. Zaseda je trajala manj kot pol minute, v tem času sta v vozilo izstrelila vsaj 150 nabojev.

Infoabae.com poroča, da je rdeči avtomobil belemu sledil na parkirišče nakupovalnega centra v prestolnico mehiške zvezne države Sinaloa Culiacan. Oblasti so žrtev identificirali kot 32-letnega Eduarda N.

Profimedia
Joaquin 'El Chapo' Guzman

Sodeloval pri aretaciji

Po poročanju lokalnih medijev je omenjeni policist 17. oktobra sodeloval pri aretaciji Ovidia Guzmana Lopez, sina mehiškega kralja mamil Joaquina 'El Chapa' Guzmana. Mehiške varnostne sile so sina že imele na kolenih, a so se bile prisiljene umakniti, saj so oboroženci iz njegovega kartela streljali po Culiacanu. Ko je Ovidio poklical brata Archivalda Ivana Guzmana Salazarja in mu dejal, naj ustavi streljanje, je ta odklonil ter zagrozil varnostnim silam in njihovim družinam. Streljanje se je nadaljevalo, osem minut pozneje so bili ranjeni prvi vojaki. Pristojnim tako ni preostalo drugega, kot da nekaj ur pozneje umaknejo svoje sile, da bi se izognili prelivanju krvi.

V streljanjih po mestu je umrlo 13 ljudi.

Pristojni so pozneje razkrili, da so vodji ekipe, ki je skušala aretirati Guzmana Lopeza, ponudili tri milijone dolarjev (2,6 milijona evrov), če ga izpusti. Ker je odklonil, so mu zagrozili, da bodo pokončali njega in njegovo družino.