Preprodajalec droge in izsiljevalec

Nevarni Ljubljančan izsiljeval v Postojni

G.G.
6. 11. 2019, 09.12
Posodobljeno: 6. 11. 2019, 09.14
Deli članek:

Ker je 27-letni Ljubljančan izsiljeval moška z območja Postojne, so kriminalisti na njegovem domu opravili tudi hišno preiskavo.

PU Koper
Vrednost zaseženega heroina (brez dodanih primesi) bi na trgu znašala približno 40.000 evrov.

Začelo se je v začetku oktobra, ko je 27-letni Ljubljančan z nožem in pištolo grozil moškima z območja Postojne. Policisti so prejeli prijavo in pričeli s preiskavo. Ugotovili so, da je 27-letnik mlajšega moškega iz Postojne izsiljeval za namišljeni denarni dolg. Šlo je za manjše vsote, osumljeni pa je pri grožnjah omenjal tudi orožje. V drugem primeru pa je izsiljevalec moškega tudi udaril s pestjo v obraz.

Ko so policisti zbrali dovolj obremenilnega materiala, so se odločili za aretacijo. Minuli torek so ga prejeli v Pivki. Možak je bil oborožen, pri sebi je imel pištolo znamke Beretta, za katero ni imel uradnega dovoljenja.

V naslednjih dneh so policisti in kriminalisti opravili še hišno preiskavo v njegovem stanovanju na območju Postojne. Tam so našli kilogram heroina in okoli tri in pol kilograme »še neidentificirane snovi, za katero se sumi, da jo je uporabljal za mešanje s prepovedano drogo, z namenom povečanje količine«. Ob tej priložnosti so mu zasegli še večjo količino gotovine in razne pripomočke za preprodajo droge.

Osumljeni, ki je od 30. oktobra v priporu, je bil v preteklosti že obravnavan zaradi storitve kaznivih dejanj s področja premoženjskih deliktov in nasilja (kaznivo dejanje napad na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti), za kar je bil že pravnomočno obsojen.