Odpeljal s kraja dejanja, ne da bi poklical pomoč.

Policist o smrtonosni nesreči na Dunajski: pijan in zadet povozil dva pešca

S.S.
5. 11. 2019, 20.40
Posodobljeno: 5. 11. 2019, 20.51
Deli članek:

Na okrožnem sodišču se nadaljuje sojenje Janu Korošcu, ki je marca pijan in »zadet« na Dunajski cesti povozil dva pešca ter zbežal s kraja dejanja.

Facebook
Mladenič je od dogodka v priporu, v preteklosti pa še ni bil kaznovan.

Štiriintridesetletnik je 8. marca ponoči na križišču Dunajske ceste z Vilharjevo zapeljal skozi rdečo luč in zbil pešca, ki sta pravilno, pri zeleni, prečkala cesto. Milan Đukić je umrl takoj, Mičo Jožić pa dve uri pozneje v kliničnem centru.

Kljub omejitvi 60 kilometrov na uro je v 53 in 64 let stara pešca trčil s hitrostjo 89 kilometrov na uro s tako silo, da ju je odbilo po cesti, odbilo pa je tudi Jana Korošca, ki je trčil v drog javne razsvetljave in potem s popolnoma sesutim passatom odpeljal naprej proti Črnučam, ne da bi poškodovancema nudil pomoč. V bližini bencinskega servisa na Dunajski 133 se je Korošec, ki je vozil po napačni strani ceste, skoraj zabil v taksista Marja G., ki pa se je nesreči s spretnim manevrom uspel izogniti.

Vidno pijan in »zadet«

Kmalu zatem sta ubežnika izsledila policista, ki sta na pločniku zagledala poškodovan avto, iz katerega je lezel vidno pijan in »zadet« mladenič. »Videla sva, kako je iz njega lezel mlajši moški. Videti je bil močno vinjen ali pod vplivom drugih snovi, smrkelj mu je tekel iz nosu, jokal je. Toda rekel je, da je razumel, kaj mu govoriva, upošteval je navodila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,01 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka,« je na zadnjem naroku med drugim pričal policist Alen Radko.