Tragedija pri južnih sosedih

Letos izgubila soproga in očeta, danes v nesreči še dveletnega sina

R.T.
4. 11. 2019, 21.09
Posodobljeno: 4. 11. 2019, 21.13
Deli članek:

Malo po 10. uri se je na Hrvaškem v bližini Vinkovcev pripetila tragična prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil komaj dve leti star deček. Še štiri osebe so bile poškodovane.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nesrečo je povzročila 32-letna voznica iz hrvaške vasi Antin, ki je sedela za volanom osebnega vozila znamke Renault. V ovinek je pripeljala prehitro in pri tem zapeljala na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčila v nasproti vozeč avtomobil znamke Volkswagen, poročajo hrvaški mediji. 

V bolnišnici je pristalo pet oseb. Poleg 32-letnice tudi njena petletna hčerka in dveletni sin ter potnika v drugem vozilu, 43-letnik in 38-letnica iz vasi Silaš. Zdravniki dveletnemu dečku niso uspeli rešiti življenja. Nesreče je bila po navedbah hrvaške policije posledica neprilagojene hitrosti, čemur je prispevala tudi zaradi jutranjega dežja mokra cesta. Tragedija je še toliko večja, ker je 32-letnica pred nekaj meseci ostala brez soproga in očeta. »Ona je močna ženska. A po vsem tem ne vem, kako bo preživela še izgubo otroka. Umrla sta ji soprog in oče, tako je postala desna roka bolni mami. To družino spremlja velika nesreča. Njena petletna hčerka je bila na brata zelo navezana,« je za Jutarnji list opisal občan, ki družino pozna.