Smrtonosno srečanje

Dečka izvlekla otroško pištolo, 69-letnik se je zgrudil in umrl

R.T.
4. 11. 2019, 18.13
Posodobljeno: 4. 11. 2019, 18.17
Deli članek:

Na Predarlskem (Vorarlberg) na vzhodu Avstrije je po bližnjem srečanju z mladima falotoma življenje izgubil 69-letni moški.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po navedbah avstrijske policije je 69-letnika, potem ko sta mu s plastično, otroško pištolo zagrozila 12 in 13 let stara mulca, izdalo srce. 

Nikoli ne bo znano, ali sta tragediji botrovala strah in šok, ker ni opazil, da ne gre za pravo orožje, ali pa samo vzhičenje ob nepričakovanem dogodku. Je pa po poročanju časnika Kronenzeitung policija pojasnila, da je 69-letnik v smeri mladeničev zalučal kamen in nekaj vej, a ju je zgrešil. Paglavca sta nato kamen in vejevje pobrala ter jih zmetala nazaj, pri čemer tudi sama nista bila uspešna, a se je moški vseeno zgrudil. »Na telesu 69-letnika ni bilo vidnih poškodb,« je potrdila policija, ki je dodala, da je bil moški srčni bolnik. 

Smrtonosno srečanje se je odvilo v soboto na nogometnem igrišču v kraju Rankweil na skrajnem vzhodu Avstrije. Fanta, ki zaradi svoje mladosti za dejanje ne moreta kazensko odgovarjati, sta policiste pričakala na igrišču in povedala svojo plat zgodbe. Če je bilo posredi še kaj drugega, pa bo morda razkrila obdukcija, ki jo je odredilo tožilstvo.