Top flop

Zaradi družinskega prepira se je dobesedno vnelo

S.S.
4. 11. 2019, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv novinarja S.S.
Fotografija je simbolična.

10  V Šentjurju so policisti obravnavali tatvino kovinskih vrtnih vrat.

9 Črnomaljski policisti so pri vožnji brez izpita zasačili 16-letnega domačina. Avto so mu zaplenili in obvestili njegovo mater.

8 V Florjanu je neznani storilec izpod gospodarskega poslopja ukradel restavrirano motorno kolo znamke Bianchi 500, staro 80 let.

7 Varnostniki so iz prireditvenega šotora v Kopru pospremili pijanega 34-letnika, ki je potem začel brcati v blagajniški pult in kričati. Ko so do njega pristopili policisti in ga opozorili, naj preneha, pa je začel psovati mater še njim. Ponorelemu pijančku je bilo odrejeno pridržanje, odpuščen pa je bil s plačilnimi nalogi za serijo kršitev.

6 V okolici Golobinjeka so vandali do tal požgali lovsko prežo in društvo oškodovali za 500 evrov.

5 Na Gradnikovi ulici v Celju je neznani storilec iz zunanje letne kuhinje ukradel okoli 150 let stare pozlačene porcelanaste kavne skodelice.

4  Na Ulici II. prekomorske brigade v Kopru je 55-letni voznik pod vplivom alkohola (0,52 mg/l) podrl več količkov, trčil v betonski zid, nato pa avto pustil v delu slepe ulice. Na mestu samem mu je bil izdan plačilni nalog.

3 Škofjeloški policisti so v Podlubniku obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru, na kraju pa so našli zgolj ostanke pirotehnike in razletenih buč …

2 Iz ribnika v Žalcu so nepridipravi ukradli približno 50 kilogramov postrvi.

1 Novomeški gasilci in policisti so posredovali na Otočcu, kjer je zaradi družinskega prepira prišlo do požara. Po prepiru je 50-letni moški iz jeze zakuril svojo bivalno prikolico, ogenj pa se je potem razširil še na sosednji leseni objekt, v katerem so bile na nočnem počitku tri ženske, ki so se pravočasno rešile. Gasilci so požar omejili in pogasili, vmes pa se je na 50-letnika spravila njegova leto mlajša žena, ki so jo morali policisti olisičiti, da so zagotovili »javni red in mir«. Petdesetletniku sledi ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti.