Oborožen do zob

FOTO: 55-letnik iz Ljutomera doma skrival pravo orožarno

J.P.
4. 11. 2019, 14.20
Posodobljeno: 4. 11. 2019, 14.23
Deli članek:

Nekaj orožja je predal sam, večji del so ga morali poiskati.

PP Ljutomer
Moški je doma imel veliko orožja.

Odredba sodišča je policistom na zadnji dan oktobra odprla vrata doma 55-letnika z območja Ljutomera. Sumili so ga namreč, da poseduje orožje in strelivo, ki ga ne bi smel.

Tudi neznana snov

Osumljeni je policistom že pred preiskavo izročil revolver HW7, dva nabojnika, puško z gladko cevjo ruske izdelavo, puško znamke TO2 skupaj z daljnogledom znamke Bushnell in dušilnikom zvoka ter nabojnikom, 248 komadov nabojev različnih kalibrov ter PVC škatlo, v kateri je bila manjša količina neznane snovi. Policisti so vseeno opravili hišno preiskavo ter v posebej prirejenem prostoru našli in zasegli še avtomatsko puško znamke M70B1 z dvema nabojnikoma, puško znamke Anschutz, pištolo neznane znamke, dva komada doma izdelanega naboja za orožje, ročni možnar znamke MCG012, nabojnik za puško in 374 komadov nabojev različnih kalibrov.

"Zaradi posedovanja orožja in streliva bodo policisti nadaljevali z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1," so sporočili z murskosoboške policijske uprave.