Pristala na operacijski mizi

Odkrili podleža, ki je iz vlaka v glavo dveletne deklice zalučal steklenico viskija

S.R.
3. 11. 2019, 21.58
Posodobljeno: 3. 11. 2019, 22.06
Deli članek:

Nemška policija je ugotovila, kdo od objestnežev je v petek z vlaka na železniški postaji Kamen vrgel steklenico, ki je v glavo zadela dveletno deklico. Ta je nesrečo preživela,a je hudo poškodovana.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot smo že poročali, se je v petek na tako imenovanem »party vlaku,« ki je zabave željne iz Kolna peljal proti otoku Norderney na skrajnem severu Nemčije, zgodil skrajno brezobziren dogodek, ki je imel za malo deklico hude posledice. Nekdo je skozi okno vlaka zalučal prazno steklenico viskija, ki je na železniški postaji v glavo zadela dve leti staro deklico v očetovem naročju. Nemška policija je vse od takrat na vse pretege iskala storilca, kar jim je zdaj kot kaže uspelo.

Policija je danes zvečer sporočila, da so v povezavi z incidentom prijeli 31-letnega moškega, ki so ga po zaslišanju nato izpustili, poroča nemški Das Bild. Prečesati so morali osebne podatke približno 500 potnikov, od kateri dejanja nihče ni priznal. Kot kaže so zdaj odkrili glavnega osumljenca. Policisti so še pojasnili, da incidenta ne obravnavajo kot namerno dejanje, temveč moškega sumijo povzročitve hude telesne poškodbe iz malomarnosti. 

Deklica je pristala na operacijski mizi, njeno zdravstveno stanje je bilo kritično, a so ji zdravniki uspeli rešiti življenje. Še vedno okreva v bolnišnici. 

Gostje na vlaku so po nesreči za hudo poškodovano dveletnico začeli zbirati donacije in do danes zbrali že 3500 evrov, kar je potrdil tudi Bernd Niemeyer iz turistične agencije Müller-Touristik, ki je organizirala potovanje.