V očetovem naročju

Iz vlaka zalučal steklenico in jo zadel v glavo, življenje 2-letnice viselo na nitki

S.R.
2. 11. 2019, 09.41
Posodobljeno: 2. 11. 2019, 11.38
Deli članek:

Na železniški postaji je v dveletnico priletela steklenica. Deklico so v bolnišnici sprejeli v kritičnem stanju, a je njeno zdravstveno stanje danes stabilno.

Profimedia
Tragedija se je pripetila na železniški postaji v nemškem kraju Kamen.

Na tako imenovanem »party vlaku« iz Kölna proti otoku Norderney na skrajnem severu Nemčije je včeraj vladala bučna zabava, sledila je velika tragedija. Malo pred 11. uro je na železniški postaji v kraju Kamen iz vlaka poletela steklenica, ki je zadela in hudo poškodovala dveletno deklico. V bolnišnico so je prepeljali v kritičnem stanju. Po nujni operaciji je njeno zdravstveno stanje stabilno, je danes sporočil tiskovni predstavnik policije v Dortmundu.

Po navedbah nemške policije je deklico v rokah držal oče, ko sta se skupaj po stopnicah vzpenjala proti tirom. Steklenica – šlo naj bi za prazno steklenico viksija - je priletela naravnost v njeno glavo.

Kot je prvi poročal nemški časnik Hellweger Anzeiger, je vlak malo pozneje na železniški postaji v kraju Greven ustavila zvezna policija. Preiskali so vse vagone in potnike, ki so morali ostati na vlaku. Vagon, prirejen v »diskoteko,« so zaprli, glasbo pa ugasnili. Časnik je še poročal, da takrat tako ali tako ni bilo več ne duha ne sluha o kakšni zabavi. Na vlak je stopil tudi predstavnik državnega tožilstva v Dortmundu, ki je storilca prek zvočnika pozval, naj se razkrije sam, a je naletel na gluha ušesa. Večina potnikov je mirno čakala na nadaljevanje poti, več pa jih je za nemške medije izrazilo upanje, da krivca najdejo. »Že 30 let hodim na tovrstne izlete, pa se še nikoli ni zgodilo kaj podobnega. Upam, da storilca najdejo,« je po poročanju časnika Bild dejal 59-letni Norbert Rumbach

Na tragedijo so se odzvali tudi iz turistične agencije Müller-Touristik, ki je ta izlet s »party vlakom« organizirala. Njihov tiskovni predstavnik Bernd Niemeyer je deklici najprej zaželel hitro okrevanje, nato pa poudaril, da v njihovem podjetju tako hudega incidenta doslej še niso zabeležili. Pojasnil je še, da na njihovih vlakih ne uporabljajo steklenic, a da prtljage načeloma ne preverjajo, zato je povsem mogoče, da je steklenico na vlak prinesel eden od gostov. 

Nemška policija je vlak zapustila šele ob 18. uri, a jim v tem času krivca ni uspelo najti, kar je danes potrdil tudi tiskovni predstavnik. S preiskavo nadaljujejo.