Brata Ronan in Chris Hughes, državljana Severne Irske, sta na begu že 10 dni. Iščejo ju na Severnem Irskem, Irskem in v Angliji. Osumljena sta umora in tihotapljenja ljudi.

Glavni inšpektor esseške policije Daniel Stoten ju je na današnji tiskovni konferenci v Belfastu pozval, naj se predata. In dodal, da sta morda že zapustila Združeno kraljestvo.

Še en obtoženec

Danes je bil 39 umorov, potem ko so prejšnji mesec v hladilni prikolici tovornjaka našli 39 trupel, obtožen še drugi severnoirski voznik, dva osumljenca so aretirali tudi v Vietnamu. Eamon Harrison (22) se je že pojavil na sodišču v irski prestolnici. Sumijo ga, da je bil on tisti, ki je nesrečno prikolico pripeljal v Zeebrugge v Belgiji, od koder je priplula v Veliko Britanijo. In da je s tem sodeloval pri tihotapljenju ljudi in nezakoniti imigraciji. Esseška policija že računa na izročitev v naslednjih nekaj tednih.

Harrisonu grozi enaka obtožnica kot Moju Robinsonu (22), ki je v sredo, 23. oktobra, prišel po prikolico v pristanišču Purfleet.

Vietnamci 

Poleg dveh aretaciji so v Vietnamu na zaslišanja povabili več osumljencev. Vse namreč kaže, da so preminuli Vietnamci in da je bila na delu kriminalna združba iz jugovzhodne Azije.