Goljufija

Mislil, da je najel počitniško hišo pri severnih sosedih, dobil pa prazen nič

S.R.
29. 10. 2019, 14.33
Posodobljeno: 29. 10. 2019, 14.35
Deli članek:

Novogoriški policisti so včeraj obravnavali sum kaznivega dejanja goljufije izpod rok neznanega tujca, ki je oškodovancu v najem oddal prazne besede.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Neznanec iz tujine je na spletu ustvaril lažno spletno stran podjetja s sedežem v Združenem kraljestvu, ki je oglaševalo počitniške kapacitete. Oškodovanec, željan počitnikovanja pri severnih sosedih, se je s »ponudnikom« počitniških storitev dogovoril za najem počitniške hiše v Avstriji, ta pa mu je v podpis poslal pogodbo, ki ji je priložil račun, ter ga tako spretno opeharil. Oškodovanec je račun namreč plačal, nato pa ugotovil, da podjetje sploh ne obstaja, sporoča tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik. Zadeva je zdaj v rokah policije, ki bo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev ukrepala s kazensko ovadbo. 

Novogoriški policisti državljane opozarjajo, naj bodo pri izbiri ponudnikov tovrstnih storitev previdni, v kolikor pa so že postali žrtev goljufije, pa naj o tem nemudoma obvestijo svojo banko ter obiščejo najbližjo policijsko postajo. Hitro ukrepanje je namreč v teh primerih ključno, saj morda še vedno obstaja možnost blokiranja nakazanih sredstev na transakcijskem računu prejemnikov.