Poskus uboja

Mimo oči javnosti: iz kioska menda najprej prišel okrvavljen oškodovanec, za njim še pomanjkljivo oblečen mlajši fant

S.S.
24. 10. 2019, 20.05
Deli članek:

Na okrožnem sodišču mimo oči javnosti poteka sojenje komaj 19-letnemu Timu Črnjaviču, ki mu tožilstvo očita poskus uboja in tatvino.

Žiga Kariž
Kiosk, v katerem je prišlo do obračuna med mladeničema.

Javnost so sodniki izločili že na predobravnavnem naroku, na predlog obrambe, »zaradi varstva osebnega in družinskega življenja«, strinjala pa sta se tudi pooblaščenec oškodovanca in tožilstvo.

Kaj natančno piše v obtožnici, zaradi izključitve javnosti ni znano, je pa z razporeda predpisanih obravnav razvidno, da tožilci Črnjaviču očitajo poskus uboja in tatvino. Z omenjenega razporeda je razvidno tudi, da se mladenič brani s prostosti, velja pa zanj varnostni ukrep prepovedi približevanja oškodovancu. 

Neuradno gre za incident, ki se je zgodil 18. oktobra lani okoli 19.30 v trafiki pri postaji mestnega potniškega prometa Emona na Litijski cesti v Štepanjskem naselju. Takrat so z ljubljanske policijske uprave med drugim sporočili: »Po do zdaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da sta se 23-letni in 18-letni moški, ki se poznata, pred tem sprla, zaradi česar je mlajši večkrat udaril starejšega z rokami po glavi in ga z ostrim predmetom zabodel v zgornji del telesa.« »Nenadoma je bilo spodaj polno policije. Pet ali šest policijskih avtomobilov in dve reševalni vozili. Enega fanta so odpeljali z rešilcem, drugega pa so dolgo časa nekaj spraševali v policijskem vozilu. Videti je bilo, kot da policisti nekaj iščejo,« je za Novice Svet24 takrat povedala Tanja, stanovalka bližnjega bloka.

Silil naj bi ga v spolni odnos

Nekaj prič naj bi opazilo, da je iz kioska najprej prišel okrvavljen oškodovanec, za njim pa še en pomanjkljivo oblečen mlajši fant z nožem v rokah. Mlajši naj bi odvrgel nož in stekel čez cesto, kjer naj bi ga prijel eden od očividcev in ga pridržal do prihoda policije. Po naših neuradnih informacijah je 23-letni oškodovanec delal v trafiki, katere najemnik je njegova mama. Tima Črnjaviča, s katerim sta se poznala, naj bi v notranjost zvabil z namenom, da imata spolni odnos, zaradi česar sta potem fizično obračunala, spor pa se je za starejšega končal v kliničnem centru, a je na srečo utrpel le lažje poškodbe in njegovo življenje ni bilo resno ogroženo. Kaj natančno piše v obtožnici, zaradi izključitve javnosti ni znano, je pa z razporeda predpisanih obravnav razvidno, da tožilci Črnjaviču očitajo poskus uboja in tatvino. Z omenjenega razporeda je razvidno tudi, da se mladenič brani s prostosti, velja pa zanj varnostni ukrep prepovedi približevanja oškodovancu.