Prodajali na javnih krajih

FOTO: Razbili mrežo preprodajalcev mamil, zasegli za 60.000 evrov droge

J.P.
23. 10. 2019, 15.18
Posodobljeno: 23. 10. 2019, 15.25
Deli članek:

Organizirali so se v tri manjše hudodelske združbe.

PUMS
Zasežena droga

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policije uprave Murska Sobota so stopili na prste kriminalni združbi, ki je preprodajala heroin in kokain.
Kot je razkrila preiskava, so bili osumljenci organizirani v tri manjše hudodelske združbe, "med katerimi je ena združba delovala neodvisno od drugih dveh, dočim sta drugi dve združbi bile povezani, saj so se posamezni osumljenci med sabo poznali", so sporočili z murskosoboške policijske uprave. Tako so vzpostavili mrežo prekupčevalcev in posrednikov ter si razdelili vloge. Delovali so dolgoročno in dobro organizirano. V nekaj mesecih je kriminalistom uspelo dokazati, da so zagrešili 74 kaznivih dejanj; drogo so jim zasegli 15-krat.

PUMS
Zasežena droga

V času preiskave so jim zasegli 759 gramov heroina, 35 gramov kokaina, 5200 gramov konoplje in 220 gramov konopljine paste. Skupna vrednost v ulični preprodaji znaša okrog 60.000 evrov.

Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Murski Soboti so opravili 10 hišnih preiskav na območju Policijske uprave Murska Sobota, Maribor, Celje in Ljubljana, pri dveh osumljenih pa so kriminalisti opravili le osebni preiskavi. 

Prostost so odvzeli osmim osumljencem, starim od 21 do 55 let. Sodnik murskosoboškega okrožnega sodišča je zoper osmerico odredil pripor. Vsi osumljeni so že bili obravnavani za tovrstna kazniva dejanja, za preprodajo in uživanje drog pa niso izbirali odročnih krajev, temveč so se tega lotevali v neposredni bližini šol in javnih ustanov na javnih krajih.

"Za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po I. odstavku 186. člena KZ-1B je predpisana kazen zapora od 1 do 10 let. Za kvalificirano obliko po tretjem odstavku (storjeno v hudodelski združbi) pa je predpisana kazen zapora od 5 do 15 let," so še sporoči s Policijske uprave Murska Sobota.