Top flop

Znorel in v službeno vozilo policije zalučal zidak

S.S.
21. 10. 2019, 21.26
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična

10 S terase gostinskega lokala na Teharjah je neznanec ukradel dve mizi in šestnajst stolov.

9 Na bencinski črpalki v Kopru se je 44-letni domačin sprl s skupino oseb, jih v vinjenem stanju in pod vplivom mamil žalil in pozival k pretepu. Ker je norel še naprej tudi po prihodu patrulje na kraj, mu je bilo odrejeno pridržanje. Plačilni nalog pa je bil izdan tudi 21-letnemu Izolanu, ker je grozil in žalil, vendar se je po opozorilih policistov pomiril.

8 V Šenčurju so policisti oglobili dva državljana Ukrajine zaradi vsiljivega beračenja.

7 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

6 Blejski policisti so zaradi »nezanesljivih ravnanj« med vožnjo obravnavali voznika, ki mu je alkotest nameril 0,37 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka »oziroma več kot dovolj, da ni več znal ločiti varnega od nevarnega«. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bil kajpak izločen iz prometa, nadaljnja vožnja pa mu je bila prepovedana. A možakar prepovedi ni upošteval, saj je bil kakšno uro kasneje spet zasačen pijan za volanom. Tokrat so mu policisti zasegli avto.

5 V Celju, na Mariborski ulici, je nekdo s petih novih vozil, parkiranih na parkirišču podjetja, ukradel vsa platišča s pnevmatikami in tri zračne blazine.

4 Velenjski policisti oprezajo za neznano žensko, ki je iz trgovine ukradla za 190 evrov parfumov.

3 Dolenjski policisti iščejo neznanca, ki je v Venišah vlomil v klet zidanice, kjer je iztočil vino in odprl vodovodno pipo. Lastnik škodo ocenjuje na 3800 evrov.

2 V marini v Portorožu je nekdo ukradel premični gasilni aparat znamke Gallus/Gloria PEF50, vreden približno 400 evrov.

1 V okolici Šentjerneja so policisti oglobili 21-letnika zaradi preglasne glasbe. Plačilni nalog in ovadbo pa si je prislužil tudi 34-letni kršitelj, ki se je nedostojno vedel do policistov, v službeno vozilo policije pa zalučal zidak.