Zadevi bi rada prišla do dna

Starša iščeta pravico za sina: zakaj je moral njun Andrej umreti? Zaradi poizvedovanja prejemata grožnje

R.T.
21. 10. 2019, 13.19
Posodobljeno: 21. 10. 2019, 14.59
Deli članek:

Policija naj bi preiskovala sum kaznivega dejanja uboja ter neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami in nedovoljenimi snovmi v športu.

PU Ljubljana
Andrej Bajželj

Po tistem, ko je 15. avgusta izginil in sta izginotje prijavila njegova starša, je sina mrtvega ob opuščenih vrtovih na Rakovi jelši našel njegov oče Igor Bajželj (61). Pokojni Andrej Bajželj (32) je počival v svojem rdečem polu.

Policisti naj bi sprva sklepali, da je šlo za samomor; zdaj sumijo, da je v Medvodah stanujoči Bajželj umrl v sumljivih okoliščinah. Ogled naj bi bil zaključen hitro, sta razkrila starša, ki sta prepričana, da policisti okoliščin smrti njunega edinca niso preiskali, kot bi morali. In čeprav je pokojni v preteklost imel težave z odvisnostjo od droge, je sanitarna obdukcija potrdila, da ni šlo za prevelik odmerek mamil.

V iskanju resnice

Starša sta na facebooku osnovala javno skupino Pravica za Andreja – poiščimo morilce v upanju, da skrivnosti prideta do dna. "Kdo je tako kruto posegel in mu vzel življenje? Želimo le resnico, saj se te osebe sprehajajo med nami in vodi me želja, da se to ne zgodi nikomur več, da preprečimo nadaljnje umore," je zapisano v eni od objav. Ogledati si je mogoče tudi fotografije s samega kraja, kjer je bil najden, in avtomobila, ki ga je vozil. Ni ga imel niti dva meseca.

Kot smo že pisali, starša sumita, da bi njun sin lahko bil zastrupljen. "En kup zadev se ni ujemalo, lokacija odmaknjena daleč od vsega, dogodki ponoči, mobitela ni bilo, njegovih osebnih stvari, dokumentov," pišeta in nadaljujeta, da so bile na kraju tudi podtaknjene stvari, ki niso bile njegove. "Nekdo se je zelo trudil vse zrežirati in prekriti ta planirani in zahrbtni umor. Tako dobro, da so prepričali še kriminalista in zdravnico-patologinjo na kraju najdbe. Naše trditve niso poslušali, ne ugotavljali."

Mama Lidija Bajželj (56) je v omenjeni skupini zapisala tudi, da zaradi poizvedovanja že prejema grožnje.