Pomiritev

Po pretepu v soboški bolnišnici ovadenih 17 romskih pretepačev

G.G.
16. 10. 2019, 13.35
Posodobljeno: 16. 10. 2019, 13.36
Deli članek:

Policisti so spravili pod streho septembrski ravs med dvema skupinama v soboški bolnišnici.

Marina Vrbnjak
Fotografija je simbolična

19. septembra so v bolnišnico privihrali razjarjeni moški s koli, palicami za golf in kiji za bejzbol. Odpravili so se proti urgenci, kjer je bila druga skupina. Šlo je za star spor med romskima skupinama iz Dokležovja in Gomilice. Med pretepom so v čakalnici odvrgli še plinska razpršilca in poškodovali varnostnika, ki je miril peteline.

Še največjo nevarnost pa so »romski kavboji« predstavljali pacientki z zastojem srca, ki so jo med njihovim rogoviljenjem oživljali v ambulanti. "Tak plin lahko pomeni smrtno nevarnost za takega pacienta. Plin se je širil po prostorih bolnišnice, zaradi tega so imeli nekaj težav bolniki na dializi, ki se niso mogli nikamor umakniti. Dejansko je to predstavljalo največjo grožnjo našim zaposlenim, predvsem pa bolnikom," je takrat povedal strokovni direktor soboške bolnišnice Daniel Grabar.

Policisti bodo zdaj ovadili 17 oseb, starih med 29 in 59 let. Enajst pretepačev so obdolžili kaznivega dejanja nasilništva, za kar je predpisan zapor od enega do treh let, je danes povedal komandir policijske postaje Murska Sobota Tomislav Habulin. Zaradi neupoštevanja varnostnika si bodo prislužili še globo od 250 do 500 evrov.

Med sprtima skupinama je policija uvedla mediacijo oz. pomiritveni postopek, v katerem poskušajo ugotoviti vzroke za spor in strankam dopovedati, da morajo spore reševati mirno, nikakor pa z nasiljem.